komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Жива молитва і живі квіти: говоримо про поминальні дні…

12.04.2018

Традиційно  після Великоднього тижня наступають  поминальні дні, це час, який все більше набуває нового зразка, коли звичка ходити на кладовище з пластиковими квітами та смачно попоїсти стає більш вагомою ніж молитва… Про це і не тільки сьогодні говоримо з настоятелем храму Успіння Пресвятої Богородиці УГКЦ о. Іваном. 

  • Відбулося воскресіння Христа, найцінніше, що він нам довів - свою могутність, і у ці поминальні дні ми згадуємо рідних і близьких. Найголовніший момент цих днів – молитва, тому так само, як люди йдуть до храму, так і візит на кладовище має бути з думками про померлих, наголошую - візит у тиші.

На жаль, ми бачимо, що у поминальні дні цвинтарі більше нагадують їдальню. До певного часу такого не було, і хто це нав’язав зараз не відомо. І навіть, якщо у вашій родині існує така традиційність від минулих поколінь, не захоплюйтесь цим. Не несіть їжі, а краще віддайте пожертву потребуючим. Те ж саме щодо алкоголю – це жах, який  навіть не потребує обговорення, адже не місце таким напоям у місцях вічного спочинку людей! 

Штучна краса у вигляді квітів з пластику –  окрема тема для розмови. Ця «краса» просто заполонила всі кладовища. Більш доречно взяти живі нарциси чи ще які прості квіти, навіть не витрачаючи великі кошти у магазинах. Церква закликає подумати над цим питанням з екологічного боку.

Цього року, перебуваючи на кладовищах, пригадайте своїх рідних у гарних словах, подумайте про них, помоліться за їх душі, нехай у Вашому серці буде спокій. Бажаєте щось віддати чужим – зробіть це для тих, хто живе бідно чи кому справді треба їжа чи інша допомога. Це можна зробити і не на цвинтарі, а будь-де і будь-коли.

Розмову вела Оксана Войчишина

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges