komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Перемога учнів Знам’янської музичної школи на міжнародному рівні

16.04.2018

У місті Харків, 11-15 квітня, пройшов VI Міжнародний конкурс виконавців на народних інструментах «Арт-Домінанта», в якому взяли участь музиканти з України, Сербії, Білорусії, Росії та Молдови. Серед учасників були також учні Знам’янської дитячої музичної школи ім. М. В. Лисенка, для яких виступ на міжнародному рівні був перший, але не дивлячись на це, вони повернулися додому з перемогами!

Конкурс проходив в трьох номінаціях «Солісти», «Ансамблі» та «Оркестри» в сімох вікових категоріях (учні шкіл естетичного виховання, студенти та аспіранти вищих навчальних закладів, викладачі навчальних закладів культури і мистецтв). Учасники демонстрували рівень своєї професійності на таких інструментах: акордеоні, баяні, бандурі, балалайці, домрі, гітарі, канклесі, сопілці, цимбалах тощо. Їх гру оцінювало міжнародне журі, до складу якого увійшли заслужені артисти, діячі та працівники культури, професори,  доценти та викладачі музичних закладів з України, Молдови, Білорусії та Сербії.

«Директор конкурсу Микола Данилюк вже давно нас запрошував взяти участь, - говорить Сергій Івасенко, директор Знам’янської дитячої музичної школи ім. М. В. Лисенка.  – Але у нас не було інструментів для виступу на такому рівні. Завдяки тому, що нам придбали нові інструменти, домри та сопілки, цестало для нас можливим.» Також за кошти з міського бюджету були придбані для дітей та вчителів квитки, що склало приблизно 5 000 грн. А вже внесок за участь у конкурсі батьки учасників платили самостійно.

За кожною перемогою – багатогодинні репетиції, але це того варто!

Цікавий факт про музичні конкурси. Якщо навіть буде один номінант, він не перемагає автоматично – все одно йому присуджують місце за рівнем його гри або просто вручають диплом учасника.

Ансамбль сопілкарів «Дударик», у складі  А. Гіль, В. Дмітрієва, Д. Свірбій, Г. Сиромятников, І. Мартиненко, отримав Диплом лауреата І ступеня в номінації «Ансамблі» в І категорії учні шкіл естетичного виховання, керівник та концертмейстер Сергій Івасенко.

Єгор Почхуа отримав Диплом лауреата ІІ ступеня в номінації солістів «Акордеон» в І категорії – учні шкіл естетичного виховання (до 9 років), викладач Ганна Шамаль.

Аліса Гіль отримала Диплом лауреата ІІ ступеня в номінації солістів «Сопілка» в ІІІ категорії– учні шкіл естетичного виховання (від 13 до 15 років), викладач Сергій Івасенко, концертмейстер Євгенія Коваленко.

Ансамбль домристів «Гарний настрій», у складі К. Тихонюк, В. Дар’єва, М. Лукінов, Н. Сімакова, став Дипломантом (4 місце)в номінації «Ансамблі» в ІІ категорії, керівник Раїса Булах, концертмейстер Олена Тихонюк.

  • Сергію Володимировичу, можете поділитися з нашими читачами найяскравішими моментами конкурсу? Що Вам найбільше запам’яталося?
  • Приємно отримати високе оцінювання незалежного міжнародного журі. Більше того, деякі твори особливо запам’яталися членам журі. Аліса Гіль грала твір «Роздум», який написав випускник нашої школи Георгій Савранський, який зараз навчається у Київській консерваторії (Національна музична академія України ім. П. Чайковського) по класу композиції. Георгій завітав до нас у школу в гості зі своїм концертом минулої осені. Під час концерту він виконував свій твір «Роздум», до речі, який мені й присвятив. Мені дуже сподобалася композиція, неординарна та сучасна, і він подарував мені ноти. Приємно виконувати твір свого випускника на міжнародному рівні. Ансамбль сопілкарів «Дударик» виконував композицію, написану мною - «Полька-круть», яку теж відзначили своєю увагою журі. Під час виконання твору, учасники ансамблю вимовляють слова українською. Після виступу один із членів журі, Валерій Луце з Молодови, пожартував, що вивчить нашу мову до наступного конкурсу.

Вітаємо з перемогою юних талантів музичної школи і зичимо їм ставати лише переможцями і надалі!

Наталка Хандусенко

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges