komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

ЯК ТЕСТУЮТЬ СУДДІВ НА МІСЦЕВИХ РІВНЯХ?

26.04.2018

Зі стартом судової реформи розпочалася перевірка суддів на їх доброчесність. Законодавство змінилося і тепер, окрім кваліфікаційних оцінювань,  судді мають здати купу декларацій (декларація родинних зв’язків, доброчесності та ін.) та пройти  відповідну перевірку на доброчесність.

Рухом  «Чесно» проведено перевірку 25-ти суддів апеляційного суду Кіровоградської області.  Як це відбувалося? Детальніше розповідає Іван П’ятак, старший аналітик кампанії «Чесно»:


«На сайті www.chesnosud.org  розміщена уся інформація про хід перевірки. З 25 суддів апеляційного суду вашої області перевірені усі, тобто робота проведена стовідсотково.  Усі відомості про файли суддів знаходяться за посиланням, у них  зібрана інформація з відкритих джерел про кар’єру, судові рішення, родинні зв’язки та причетність до корупційних справ.  Працівники Феміди, які є недоброчесними (порушують критерії), можуть апелювати поясненнями щодо своїх дій і спростовувати інформацію».


Які ж результати?  З 25 протестованих на доброчесність суддів  - 11 не підлягають під критерії доброчесності: 9 – мають непрозорі статки, 1 – причетний до ухвалення сумнівних рішень, 1 – причетний до порушення прав людини.

За словами експерта далі будуть розпочаті перевірки інших  працівників  вже місцевих та районних судів.

Ольга Полякова

За матеріалами семінару «Судова реформа: як громадськості контролювати на місцях»

 

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges