komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

До садочка «Івушка» завітала казка

27.04.2018

Вчора, 26 квітня, у закладі дошкільної освіти №3 «Івушка» відбулося казкове дійство – театралізована вистава з елементами балету «Спляча красуня». Педагоги та їх вихованці  на деякий час стали казковими героями, а гості, батьки та діти занурилися у світ чудес, таємниць та пригод.

Дарувати казку – це вже традиція для садочка, яка почалася у 2010 році, саме тоді вперше була постанова театралізованої вистави «Лебедине озеро».

Про історію започаткування театралізованих вистав розповідає директор закладу Марина Кречетова: «Наш заклад єдиний в місті, де діти займаються балетом. Музичний керівник Олена Миронова сама створює вистави та ставить хореографічні композиції до них. «Спляча красуня» - це вже п’ята балетна вистава. До цього ми показували «Лебедине озеро», «Снігову королеву», «Білосніжку та сім гномів» та «Лускунчика».

  • Марино Вікторівно, але ж балет - це не просто танок. Як відбувається навчання малечі?
  • Так, для балету потрібна пластика, чітко виконувати рухи, вміння тримати спину. Репетиції відбуваються на музичних заняттях та під час гурткових робіт, педагоги репетирують у вільний від роботи час. Також, крім хореографії, вистава супроводжується словами акторів. Діти залюбки перевтілюються у казкових героїв. Ми вже почали замислюватися про наступну – це буде «Попелюшка».

У театралізованій виставі «Спляча красуня» брали участь 10 педагогів та 17 дітей від 4 до 7 років, які виконували ролі: принцеси Аврори та принца, короля та королеви, придворних, зірочок, Кота у чоботях та кішечки Біляночки, вовка та Червоної Шапочки, Голубого Птаха. Щоб передати, як минали роки, поки принцеса спала 17 років, була створена відеопрезентація. Музику підбирала музичний керівник Олена Миронова – це були різні твори П.І. Чайковського. Інна Каштелян-Полікарпова шила костюми, тканину для яких купували в Інтернеті за підтримки батьків.

Директор закладу Марина Кречетова дякує педагогам за кропітку працю, а батькам -  за підтримку.

Фото закладу дошкільної освіти №3 «Івушка».

Наталка Хандусенко

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges