komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Черговий день сесії Знам’янської міської ради, яка не відбулася

5.05.2018

Сьогодні у залі засідань міської ради була четверта спроба провести 53-ту сесію. Згоди між депутатським корпусом і міським головою Сергієм Філіпенком знову не досягнуто, жодне питання не розглянуто… 

Враховуючи відсутність кворуму серед депутатів міської ради,  згідно даних автоматизованої системи електронного голосування «Голос», необхідного для затвердження питань порядку денного 53 сесії міської ради, відповідно до протоколу засідання голів фракцій та груп Знам’янської міської ради сьомого скликання від  05.05.2018 року, п.2 ст. 26  Регламенту Знам’янської міської ради, проведення пленарного засідання 53 сесії міської ради перенесено на 7 травня 2018 року на 9.00 год. Відділ забезпечення діяльності міської ради. Таким є офіційне пояснення причини непроведення 53-ої сесії, а що цьому передувало?

Не зважаючи на те, що у залі були присутні 18 чоловік депутатського корпусу, зареєструвались – 9 чоловік. Інші депутати, як на попередніх сесіях міської ради вимагали законності розгляду порядку денного з включенням питання, яке вже  кілька разів поспіль міський голова відмовляється самовільно вносити на порядок денний – ««Про дострокове припинення повноважень секретаря Знам'янської міської ради». Сама секретар НаталіяКлименко сьогодні була відсутня з причини відпустки на один день і відповідної заяви.

Слово для виступу попросив депутат міської ради Сергій Пашко, який цитуючи Регламент ради, зокрема ст. 26, п. 2 наполягав на тому, що пленарне засідання будь-якої сесії не може тривати понад 2 тижні. Цей час вже минув 4 травня поточного року, бо відкрили засідання 20 квітня 2018 року. Тому,  логічно закрити сесію і оголосити розпорядження про проведення  іншої.

Головний спеціаліст юридичного відділу ради Віталій Приходько опонував словам Сергія Пашка і говорив про те, що до сесії входить обрахунок і днів комісій перед нею, то коли і з якої дати рахувати ці 2 тижні?

 Цікаво констатувати, що зовсім нещодавно, а саме 6 березня поточного року 51-а  позачергова сесія міської ради була закрита міським головою у присутності кількох осіб: секретаря ради Наталії Клименко, головного спеціаліста Віталія Приходька,  оператора комп’ютерного набору відділу забезпечення діяльності міської ради Ірини Шведченко. І тоді ж було озвучено причину закриття саме плин часу 2 тижнів (14 днів) і не можливості продовжувати пленарне засідання… То як можна 5 травня продовжувати сесію, а 6 березня – ні???

Також у залі засідань лунали думки і гучні заяви.

Одна з них від голови фракції ВО «Свобода» Юрія Майбороди, який сказав: «Оцей безлад, який провокує міський голова, породжує безлад. Вже не стоїть питання від Нелі Данасієнко, тут питання, як «ламаються об коліна» права депутатів, ігнорується їх думка не тільки в сесійному залі, а при поданні проектів рішень і так далі. Доки міський голова буде надалі порушувати регламент і законодавство України, фракція ВО « Свобода» не буде брати участь у голосуванні і безладі.»

Наталія Тесленко з трибуни зауважила, що подальше незаконне проведення сесій приведе до того, що будь-яке рішення, прийняте міською радою під час сесії, буде нелегітимним. Вона запропонувала закрити 53-тю сесію і видати розпорядження про проведення 54-ої сесії.

Зовсім не так думає депутат Сергій Каратєєв, він вважає, що причини непроведення сесій – це не бажання депутатів приймати зміни до бюджету, а потім наприкінці року сказати, що кошти лишились і нічого не зроблено.

Депутат від партії «Воля» Наталія Тишкевич заперечила виступаючому і сказала, що такі звинувачення безпідставні, адже можна розказувати не про одне, а чисельні домовленості з міським головою, які не виконуються взагалі: «Зараз всі перед загрозою зупинки роботи міста… Треба рахуватись з думкою депутатського корпусу. Чому не виконуються домовленості про повернення коштів на соцзахист 700 тис. грн. , де повернення коштів у сферу освіти, школам не потрібні кошти? Наприкінці 2017 року я запитувала, де план виконання робіт по сфері ЖКГ? Ви обіцяли це зробити і не виконали нічого.»

Депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Неля Данасієнко наголосила, що вона вважає, що міський голова Сергій Філіпенко не бажає виконувати Регламент ради, як того потребує закон. Регламент «читається» однобоко: « Коли під час сесії затверджували зміни до бюджету і необхідно було надати матеріальну допомогу хворим, особисто я повернулась, щоб проголосувати за ці кошти. Як наслідок  - ці кошти не були перераховані в той же день, як того чекали хворі… Якого ж числа отримали кошти люди? На сьогодні знову спекулюються хворобами людей, знову нас шантажують необхідністю прийняття окремих питань Для нас всі питання важливі, ми не можемо якісь питання приймати окремо, а треба затвердити порядок денний в цілому… Міський голова сам вирішує, які питання він буде ставити на голосування, які – не буде. Це є грубим порушенням…»

Згідно протокольного рішення дві фракції міської ради, які очолює Ірина Зіньковська та заст. Олексій Луц прийняли рішення перенести засідання сесії на понеділок 7 травня, а голови чотирьох фракцій: Наталія Тесленко, Наталія Тишкевич, Роман Кондратьєв та Неля Данасієнко у тому ж протоколі висловили позицію проти.

Коментуючи ситуацію на всі події у залі засідань, міський голова Сергій Філіпенко теж виходив до трибуни: «Ви мешканці цього міста? Ви пригадайте, хто ви такі і подумайте, що треба робити? Є розписано роботи по кожному місяцю… Я б хотів, щоб депутати думали, що вони живуть у місті, і є зараз заручниками ситуації, але я не допущу колапса… Я дам завдання юристам ради щодо звернення до Верховної ради, губернатора щодо законності ваших рішень.»

Вже вп’яте 7 травня у залі засідань Знам’янської міської ради буде чергова спроба проведення 53-ої сесії, є мало надії на те, що це трапиться, але чи запитав, хто з мешканців Знам’янки депутата свого округу, особисто міського голову доки триватиме непроведення сесій, і хто має  реальну владу в місті нині? Міський голова?  Депутатський корпус?  Знам’янчани?  Каштани квітнути не перестали…

Оксана Войчишина

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges