komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Виставка «Мур-Мяу» зібрала домашніх улюбленців усіх знам’янчан

11.06.2018

Цими вихідними у нашому місті відбулася виставка-конкурс котів «Мур-Мяу». Ініціаторами проведення заходу стали  ГО «Дай лапу» і  відділ культури та туризму. «Мур-Мяу»  присвячена Міжнародному дню котів, який традиційно святкується 1 березня. Захід було  заплановано провести  на початку весни, але у зв’язку з епідемією сказу було перенесено і  9 червня усі охочі  долучилися до світу прекрасних тварин.

Детальніше про конкурс-виставку розповідає одна з організаторок, голова ГО «Дай лапу» Богдана Стоян:


«Наша виставка-конкурс організована з метою долучити мешканців міста разом з дітьми до споглядання прекрасного, щоб діти відірвалися від моніторів комп’ютерів та не сиділи вдома. Ми хотіли показати, що кожен кіт – унікальний і незалежно від породи,  має свої таланти та характер. Окрім того, під час «Мур-Мяу» працював ярмарок-продаж жетончиків для адрес, з метою зібрання коштів для допомоги бездомним тваринам. Оскільки наша організація займається ще й стерилізацією тварин, то ми збираємо кошти на це постійно, тож, під час виставки-конкурсу усі бажаючі мали змогу допомогти фінансово, кинувши кошти у спеціальний бокс.»


До участі у заході було зареєстровано 15 учасників, але відвідало виставку-конкурс лише 8. Усі вони змагалися за заохочувальні призи (тарілки для тварин, корм, будиночки для котів та ін..) у декількох етапах конкурсу. Першим був «Візитівка». Кожен господар представив свого улюбленця та розповів історію його появи у родині. Потім тварини позмагалися за звання «Містер-Мяу» та «Міс-Кіс».

Чому саме вирішила долучитися до конкурсу розповідає занам’ячанка Ольга Шуліка:  


 «Моєму котику шість років і його звати Персик. Наш Персик дуже любить людей, робити фото, цілувати діток.  Нам дуже захотілося показати саме його, оскільки він гарний та дружній. Він  гарний друг  нашої родини, коли ми хворіємо, то він нас підтримує. Завжди намагається розвеселити тих, хто в домі без настрою. Такі заходи, як сьогодні дуже важливо організовувати для того, щоб показувати дітям, що тварин треба любити і не бути до них жорстокими.»


 

Членами суддівської колегії були Світлана Бойко (художній керівник міського ПК) та Олексій Луц (лікар-ветеринар). Для них було складно визначити переможця, адже  кожен пухнастий улюбленець, був по-особливому гарним та мав цікаву історію свого життя. Звання «Міс-Мяу» отримала кицька Тріша, яку підібрала волонтерка Аліна на вулиці. Тріша погано ходила задніми лапами. Тепер Тріша має особливе харчування і стала дуже активною та рухливою.  Звання «Містер-Кіс» отримав кіт особливої   породи «Сфінкс», яка не має шерсті, Локі.

Ольга Полякова

 

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges