komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

МЕДИЧНА РЕФОРМА НА КІРОВОГРАДЩИНІ. ВСЕ ПО ПОЛИЧКАХ

11.07.2018

Вже декілька місяців поспіль на Кіровоградщині триває реформування первинної ланки медицини. Що зроблено на сьогодні і  на яких стадіях процес змін? Секретар госпітальної ради Володимир Бочаров-Туз Центрального госпітального округу, спеціально для komora.info розповідає про це, за результатами   обласної конференції Госпітальних рад:

  • Стан імплементації реформи можна назвати одним словом - дуже неоднозначний. Найбільш помітним серед тих, хто швидко впроваджує зміни у сфері медицини - Новоукраїнський район. На цій території   центр первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД) вже отримує кошти від Національної служби здоров’я України. На конференції цей досвід був ключовим для вивчення. Деякі території визначають власний шлях розвитку у  сфері. Наприклад, Олександрівський район взагалі визначив, що не буде зменшувати кількість ФАПів, а забезпечить їх функціонування за рахунок місцевого бюджету. Разом з тим, гостро стоїть питання кадрового забезпечення. На даний час ми долучились до національного дослідження процесу реформування первинної ланки  та проводимо серію глибинних інтерв’ю на деяких територіях Кіровоградської області. Відстежуються головні проблеми та оцінюється вплив програм місцевих стимулів для медичних працівників, що можуть прийматись місцевими радами. Для розвитку ЦПМСД на даному етапі потрібні кошти, що мають вкладатись місцевими радами. У цілому процес реформування відбувається під пильним наглядом Департаменту охорони здоров’я Кіровоградської ОДА.

Далі буде

Ольга Полякова

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges