komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

ГРУДНЕ ВИГОДОВУВАННЯ. ЧОМУ ВОНО ВАЖЛИВЕ?

1.08.2018

Першого серпня у  світі відзначають День підтримки грудного вигодовування, з якого зазвичай починається Тиждень підтримки грудного вигодовування.  Сьогодні ми говоримо з лікарями та мамами про важливість такого процесу у житті кожної жінки та дитини.

Довідково: Дата проведення Тижня обрана не випадково, цього дня в 1990 році була прийнята Декларація про захист, заохочення та підтримку грудного вигодовування. Цю Декларацію підписали 32 країни і 10 агентств ЮНІСЕФ.  Проходить акція під егідою WABA - Міжнародного Союзу, що тісно співпрацює з ЮНІСЕФ. Цей Союз об’єднує організації та приватних осіб, які вірять у право матері на годування дитини грудьми і право дитини харчуватися материнським молоком. Ця організація присвячуює свою роботу захисту, освіті і підтримці цих прав.    «Тиждень підтримки грудного вигодовування» був задуманий як один із стратегічних методів популяризації та підтримки природного вигодовування дітей.

Про важливість грудного вигодовування спеціально для нашого видання розповідає лікарка-неонатолигиня Знам’янської міської лікарні ім.. Лисенка  Валерія Кириченко:


«Грудне вигодовування – дуже важливе для дитини та мами, тому що мама та дитина мають однаковий генетичний «матеріал».  Материнське молоко формує гарний фактор імунітету маляти і є оптимальною живильною речовиною для нього. Коли жінка годує дитину грудьми,  налагоджується гарний психологічний зв’язок з сином чи донькою. Всесвітньовідомий факт, який науково доведений, свідчить, що діти, яких годували материнським молоком мають вищий рівень IQ і вони менше хворіють. Грудне вигодовування важливе не тільки для дитини, але й для жінки, оскільки такий процес – ідеальна профілактика раку молочної залози. Окрім того, годувати грудьми своє власне немовля – неймовірне задоволення, яке дарує масу позитивних емоцій.»


Знам’янчанка Тетяна народила сина місяць тому і погодилась розповісти нашому виданню про те, які відчуття вона має під час того, як годує дитину:


«Що я почуваю, коли годую сина грудьми? Неймовірне єднання з дитиною. Коли годую свого сина, то розумію, що ми – одне ціле. У цей момент я чітко знаю, що я – найпотрібніша людина на землі для нього, бо його життя та здоров’я залежить від мене. Цей особливий зв’язок неможливо передати словами.»


У Знам’янській міській лікарні ім.. Лисенка районним Центром соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді періодично проводяться консультаційні пункти у жіночій консультації. Зі слів директорки  установи Ольги Яценко під час роботи пунктів можна детальніше дізнатися про грудне вигодовування, перебіг вагітності та догляд з дитиною у перші місяці життя.

Не відмовляйтеся від можливості зробити свою дитину здоровою та щасливою. Годуйте груддю та майте особливий зв’язок з дитиною.

Ольга Полякова

 

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges