komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Хто господарює  на Знам’янському сміттєзвалищі?

3.10.2018

Щодня знам’янчани викидують сміття і щодня Комбінат комунальних послуг вивозить його на Знам’янське сміттєзвалище, але що далі з ним відбувається? Хто господарює на міському сміттєзвалищі і яка від того є користь? 

Знайти Знам’янське сміттєзвалище доволі просто - у напрямку Дмитрівки – час від часу воно  димить і час від часу  його тушать.

фото від 29.09.2018

Територія, де зберігається роками сміття оформлена і має документи на 9,8 га.

Влітку, під час будівництва об’їзної навколо Знам’янки з бюджета області було виділено 500 тис. грн. для упорядкування території сміттєзвалища. На сьогодні на першій лінії в’їзду на цей об’єкт відносно чисто.

Про те, як працює система утилізації сміття спілкуємось з начальником  міського Комбінату комунальних послуг Олегом Чернявським:

  • В Україні вже понад 9 місяців діє закон про роздільне збирання сміття, що робиться у Знам’янці?
  • Останні новини - не прийняте рішення 59-ої сесії міської ради, де не відбулося затвердження програми запровадження у м. Знам’янка роздільного збирання твердих побутових відходів на 2018-2020 роки. А це значить, що і надалі ми своїми силами будемо виготовляти контейнери для збирання пластику, яких поки що у місті три.

Земельна ділянка міського сміттєзвалища надана у постійне користування Комбінату комунальних послуг. Від 2012 року в Україні діє закон, який забороняє на сміттєзвалищі складувати нерозділені відходи, а вже 2018 рік, за цей час у Знам’янці належно ніхто цим питанням не зайнявся. Від 1 жовтня 2018 року укладений договір з приватним підприємцем, який буде виконувати сортування сміття на міському сміттєзвалищі. За це буде братись плата – 5 тис. грн. за місяць.

  • Якою Ви бачите перспективу подальшого використання сміттєзвалища?
  • Ми хочемо побачити як нині почнеться сортування сміття, щоб визначити рентабельність і у майбутньому зрозуміти, які витрати слід зробити з міського бюджету, щоб ставити чи не ставити там сортувальну лінію. Для облаштування території там слід провести світло, воду – це все вимоги, які обраховуються близько 4 млн. грн.

Ми і далі будемо впроваджувати по місту встановлення контейнерів для збору пластику, але слід закупити ще контейнери для збору скла, паперу та пластику. Якби програми була прийнята на сесії 28 вересня – вже б можна було передбачити кошти, а так подаватимемо її на розгляд знову.

Оксана Войчишина

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges