komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

ВИБОРИ НА СТАРТІ (ЧАСТИНА ДРУГА)

24.01.2019

Наше видання продовжує знайомити читачів із ходом  передвиборчої кампанії Президентських виборів 2019 року.  Першу частину можна прочитати за посиланням - https://komora.info/22-golovni-novini/5144-vibori-na-starti.

Яка ситуація на сьогодні?

За інформацією офіційного сайту Центральної виборчої комісії на сьогодні  на пост Президента України претендують 13 осіб (станом на 23 січня). Серед них як і нові, так і вже відомі прізвища для українців: Балашов Геннадій Вікторович, Богомолець Ольга Вадимівна, Бойко Юрій Анатолійович, Гриценко Анатолій Степанович, Каплін Сергій Миколайович, Купрій Віталій Миколайович, Мураєв Євгеній Володимирович, Наливайченко Валентин Олександрович, Насіров Роман Михайлович, Садовий Андрій Іванович, Скоцик Віталій Євстафійович, Шевченко Ігор Анатолійович, Шевченко Олександр Леонідович.  Детальніше з кандидатами можна познайомитись за посиланням - http://www.cvk.gov.ua/pls/vp2019/WP001 . З тринадцяти  кандидатів,  суб’єктами висування семи є  політичні партії, а шість йдуть на вибори  шляхом самовисування.

Як  вже повідомлялося,  наше місто буде розділене на  23 виборчі дільниці. На сайті державного реєстру виборців можна дізнатися детальніше про їх місце розташування та про ті вулиці, які належать до кожної з них (https://www.drv.gov.ua/ords/portal/!cm_core.cm_index?option=ext_organ_ved&pid100=35&pf3001=316&prejim=8) .

Що робити, якщо на момент виборів Ви перебуваєте  на території іншої держави?

Права таких громадян прописані у Постанові  від 31 грудня 2018 року № 274 Центральної виборчої  комісії, яка говорить про відсутність додаткових вимог щодо реалізації їх права голосу, якщо вони перебувають на території  Російської Федерації:

«Так, постановою від 31 грудня 2018 року № 274 Центральна виборча комісія на підставі подання Міністерства закордонних справ України від 19 грудня 2018 року, яке містило обґрунтований висновок щодо ризиків та загроз проведенню виборів Президента України на закордонних виборчих дільницях при Посольстві та консульствах України в Російській Федерації та неможливості забезпечення виборчого процесу на території держави-агресора відповідно до принципів та стандартів, визначених Конституцією України та Законом України "Про вибори Президента України", насамперед стосовно гарантування безпеки громадян України, які постійно проживають або тимчасово перебувають на території Російської Федерації, та забезпечення їх виборчих прав, ліквідувавши п’ять виборчих дільниць на території Російської Федерації, віднесла їх межі до закордонних виборчих дільниць, розташованих відповідно на території Посольств України у Грузії, Казахстані та Фінляндії.» (інформація ЦВК)

Ті виборці, які перебувають на території інших держав,   повинні завчасно подбати про включення їх до списків виборців на виборчих дільницях, на яких вони планують голосувати, та подати заяву про тимчасову зміну місця голосування без зміни виборчої адреси згідно з Порядком тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни його виборчої адреси, затвердженим постановою Комісії від 13 вересня 2012 року № 893

Для цього можна скористатися пам’яткою виборця  https://mfa.gov.ua/ua/page/open/id/5453

За подальшими новинами про вибори Президента України слідкуйте на сторінках нашого видання.

Ольга Полякова

У матеріалі використана офіційна інформація  веб-сайтів ЦВК та Державного реєстру виборців

Далі буде

Фото з відкритих джерел

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges