komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Вступна кампанія - 2019. Що? Де? Коли?

19.06.2019

В особистих кабінетах учнів одинадцятих класів вже почали з’являтися перші результати державної підсумкової атестації у вигляді ЗНО. І вже кожен замислився над вибором професії та навчального закладу. Сьогодні у нашому матеріалі читайте про  дати вступної кампанії та її ключові моменти.

Молодший спеціаліст

Прийом документів на здобуття дипломів молодшого спеціаліста тих учнів, які закінчили 9-ті класи,  розпочнеться 1 липня і тривати до 13 липня. Далі з 14 липня по 21 триватиме серія вступних іспитів та творчих конкурсів. Остаточні результат про зарахування майбутні студенти отримають  з 27 – 29 липня (бюджетні місця), 1 серпня та 30 серпня (навчання за контрактом).

Одинадцятикласники  матимуть дещо інші дати.  З 1 липня відкриється реєстрація документів у електронних кабінетах  і до 10 липня триватиме прийом документів. Результати вступу випускники отримуватимуть декількома хвилями: 20 – 22 липня – оприлюднення списків випускників, які вступають за співбесідою; 26 – 31 липня – результати зарахування на бюджетні місця; 1  серпня – оприлюднять списки майбутніх студентів, яким рекомендовано вступати на контракт.

Окремо слід відзначити, що цього року діє коефіцієнт вступу для випускників сільських шкіл  для отримання освіти на державній основі (безкоштовно).

«Цього року, як і раніше, серед коригувальних коефіцієнтів є сільський – для тих вступників, що зареєстровані в селі та в рік вступу отримали повну загальну середню освіту в школі, розташованій на території села. СК дорівнює 1,02 та 1,05 – для спеціальностей, яким надається особлива підтримка держави. Щоб підтвердити право на сільський коефіцієнт, вступнику треба буде завантажити в електронний кабінет або подати разом з паперовою заявою Довідку про реєстрацію місця проживання особи. Її форма є в додатку 13 до Правил реєстрації місця проживання, затверджених постановою КМУ від 2 березня 2016 року № 207» - йдеться на сайті  Міністерства освіти та науки.

Довідково: У цьому році абітурієнти можуть подати до 7 заяв (на 7 конкурсних пропозицій) на місця державного замовлення не більше ніж з 4 спеціальностей. Подання заяв на конкурсні пропозиції для участі у конкурсі на місця за кошти фізичних, юридичних осіб не обмежується. Кількість ВНЗ та заяв поданих у них не обмежується, можна подати навіть всі заяви в одному університеті  

 

Детальну інструкцію, як зареєструватися для вступу можна отримати за посиланням - https://mon.gov.ua/ua/osvita/visha-osvita/vstupna-kampaniya-2018/poshirenni-zapitannya-vidpovidi-pro-vstup-2018/robota-z-elektronnim-kabinetom

 

Ольга Полякова

За матеріалами МОН



Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges