komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Громадський бюджет – 2019: голосування за проекти відбудеться із запізненням

12.09.2019

9 вересня 2019 року відбулося засідання Координаційної ради  з  впровадження та реалізації Громадського бюджету міста Знам’янки - 2019, під час якого автори проектів презентували свої ідеї. Також обговорювалися питання фінансування проектів, причини відтермінування дня голосування і багато іншого. 

Цього року до Громадського бюджету подано 9 проектів: 8 малих (до 100 тис. грн) і 1 великий (до 250 000 тис. грн). Великий проект стосується облаштування існуючих 12 дитячих майданчиків сучасним ігровим обладнанням в садочку «Теремок», його вартість 250 тис. грн. Решта – це малі проекти: будівництво майданчика для вигулу та дресирування собак, безкоштовна стерилізація домашніх тварин, бібліоцентр у центральній бібліотеці по вул. Маяковського, 40А,  програма роботи з дітьми у вільний від школи час, безкоштовна стерилізація безпритульних тварин, бібліотечний кінозал «Читаємо книгу – дивимось фільм» у бібліотеці по вул. Олени Теліги 10Ж, придбання мультимедійного комплексу для кабінету української мови НВК-гімназії №3, придбання сценічних костюмів для дитячого зразкового танцювального колективу "Веселка". Докладніше з проектами можна ознайомитися за посиланням: https://znam-budget.e-dem.in.ua/#/projects?returnedcompid=152

На засіданні були присутні автори 7-х проектів, які презентували свої ідеї членам Координаційної ради. Жваве обговорення виклали проекти, які направлені на обмежене коло громадян, серед них: придбання сценічних костюмів, мультимедійної дошки та облаштування дитячих майданчиків для дитсадочка. Усі ці три проекти мають фінансуватися за рахунок бюджетних коштів відділу освіти та культури. Так, наприклад, на покращення матеріально-технічної бази НВК-гімназії №3 та НВК-ліцея №2 вже виділялися кошти рішенням міської ради, але фінансове управління відтермінувало виконання спочатку на вересень, а потім аж на грудень. Члени Координаційної ради рекомендували авторам цих проектів звернутися з бюджетними зверненнями до депутатських комісій з питань освіти та бюджету.

Усі проекти Громадського бюджету були подані у кінці липня, але із запізненням, оприлюднені на порталі «Громадський бюджет», через що доводиться відтерміновувати голосування до 1 жовтня. З метою уникнення таких непорозумінь, Координаційна рада прийняла рішення звернутися до міського голови, аби він своїм розпорядженням визначив посадовця, який буде відповідати за оприлюднення проектів.

Фінансування Громадського бюджету

Минулого року кошти на Громадський бюджет були закладені у міському бюджету. Цього року грошей на це не передбачено. Згідно з пунктом 9.1 Положення про Громадський бюджет, проекти, які перемогли в голосуванні в поточному році, фінансуватимуться після прийняття міською радою рішення про міський бюджет на наступний бюджетний рік. Тобто кошти на їх реалізацію будуть передбачені у бюджеті 2020 року.

До того ж, проекти 2018 року реалізовані частково через відсутність коштів, а це: майданчик для сміття по вул.. Героїв Чорнобиля, гумове покриття спортивного майданчику по вул. Героїв Чорнобиля біля дитячого садочка № 4, облаштування нової системи освітлення та зони Wi-Fi у сквері біля Знам’янської загальноосвітньої школи – інтерната.  

Також потрібно шукати спонсора, за кошти якого надрукують бюлетені для голосування. З минулого року залишилося 170 штук, а потрібно вдвічі більше.

Наступне засідання Координаційної ради відбудеться у понеділок, 16 вересня, на яке запросять фахівців відповідних відділів для консультації, аби не виникло ніяких перепон для реалізації проектів.

Наталка Хандусенко

 

 

 

 

 

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges