komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

На Кіровоградщині стартував тиждень протидії булінгу

17.09.2019

У рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО!» на території всієї України, у тому числі й на Кіровоградщині, стартував тиждень протидії булінгу. Команда обласного управління юстиції розпочала цикл правопросвітницьких заходів у місцевих школах. Теми тренінгів варіюються. Молодшим учням радять, як протистояти цькуванню. Старшим розповідають про наслідки секстингу. 

Як відзначила під час одного з уроків, проведених спільно з представниками Кропивницького місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги, спеціаліст обласного управління юстиції Вікторія Драбина, однією з найпоширеніших форм знущання є вербальне цькування, під час якого діти обзивають або глузують один над одним. Натомість фізичний булінг трапляється рідше. А все через те, що за бійку існує набагато більший ризик бути покараним з боку батьків чи адміністрації школи.

Зі свого боку головний Наталя Кобилат провела захід для старшокласників на тему секстингу – поширеної тенденції серед підлітків, яка характеризується надсиланням фото особистого характеру іншим особам.

«Булінг може бути не тільки психологічним чи фізичним, а ще й сексуальним. Сьогодні поняття секстингу суспільству майже не відоме, чого не скажеш про його прояви. Тенденція сформувалася на Заході, а через деякий час набула актуальності вже на пострадянському просторі», – зауважила Наталя Кобилат.

Щоб краще пояснити, які наслідки може мати секстинг, старшокласникам запропонували переглянути відео, основним месседжем якого було запитання – «Чи хочу я побачити своє інтимне фото на бігборді?».

Нагадаємо: тиждень протидії булінгу проводиться в Україні вже другий рік поспіль. У його рамках організовуються правопросвітницькі заходи, спрямовані на інформування школярів, їх батьків, учителів та інших учасників освітнього процесу про запровадження адміністративної відповідальності за вчинення булінгу та привернення уваги суспільства до проблеми цькування.

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges