komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Які проекти Громадського бюджету Знам’янки допущені до голосування?

18.09.209

16 вересня 2019 року відбулося чергове засідання Координаційної ради з впровадження та реалізації Громадського бюджету міста Знам’янки - 2019, під час якого з 9 представлених проектів - 3 допущені до голосування, 2 відправлені на доопрацювання, а решта отримали негативне оцінювання. 

 Згідно з Положенням конкурсу,  Координаційною радою складаються картки оцінки по кожному проекту, за результатом яких визначається чи потрапляє проект до голосування. Таким чином позитивну оцінку отримали три проекти: безкоштовна стерилізація домашніх тварин, бібліоцентр у центральній бібліотеці по вул. Маяковського, 40А, безкоштовна стерилізація безпритульних тварин.

 Два проекти відправлені на доопрацювання

 Автору проекту, який стосується облаштування дитячих майданчиків сучасним ігровим обладнанням в садочку «Теремок», запропонували внести зміни щодо місця розташування, аби доступ мали усі діти громади, а не лише вихованці дошкільного закладу. Наприклад, розмістити майданчик у сквері біля школи-інтернату.

 Будівництво майданчика для вигулу та дресирування собак не може реалізовуватися одним проектом. Згідно з Державними Будівельними Нормами України  до майданчиків для вигулу та дресування різні вимоги.  Вирішили зупинитися на  вигулу собак. До наступного засідання автор має переробити свій проект під цю ідею.

 Проекти, які отримали негативну оцінку

 Чотири проекти не допущені до голосування: програма роботи з дітьми у вільний від школи час на основі розширення спектру бібліотечних послуг , бібліотечний кінозал «Читаємо книгу – дивимось фільм» у бібліотеці по вул. Олени Теліги 10Ж, придбання мультимедійного комплексу для кабінету української мови НВК-гімназії №3, придбання сценічних костюмів для дитячого зразкового танцювального колективу "Веселка".

 Головна причина — вони суперечать п. 3.3 Положення про Громадський проект: “Подані для фінансування за рахунок Громадського бюджету м. Знам'янки проекти повинні бути спрямовані, зокрема, на поліпшення комфорту проживання мешканців та естетичного вигляду міста, сприяти соціально-економічному, культурному і просторовому розвитку, впровадженню сучасних інноваційних проектів в усіх сферах життєдіяльності міста тощо”. Тобто проекти не мають бути направлені на обмежене коло громадян.

 Наступне засідання відбудеться 20 вересня, на якому мають вирішити точну дату голосування.

 Наталка Хандусенко

 

 

 

 

 

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges