komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

У Знам’янці мешканці аварійного будинку із закликами прийшли на міську сесію

28.10.2019

Про те, що будинок по вул. Глібко, 2 у аварійному стані знають вже не тільки у  Знам’янці. Центральні канали один за одним робили сюжети з підвалу та показували потріскані стіни. Не бажаючи більше терпіти бездіяльність влади, мешканці будинку 25 жовтня з вимогами завітали до міської ради,  під час проведення сесії міської ради. 

 

  • Ви обіцяєте нам ремонт вже протягом 4 років і нічого не змінилось - виступила мешканка будинка Вікторія Пучніна, - хто візьме відповідальність за життя наших дітей? Наші діти бояться лягати спати вночі і постійно запитують, а чи будинок не впаде?

Люди вимагали, щоб до порядку денного сесії терміново було включене питання початку розробки проекту ремонту будинка. Натомість, міський голова Сергій Філіпенко зауважив, що це питання буде вирішено, але дещо пізніше, бо він не вважає доречним двічі платити наприкінці 2019-го та на початку 2020-го за проект та експертну оцінку стану будинка.

  • Візуально не потрібно вже оцінювати аварійний будинок чи ні, - додав депутат міської ради Олег Тітарєв, - ТОВ «Кіровоградбудпроект» прийшов до висновку, що три проектно-кошторисні документації, які вже було проведено, треба об’єднати в одну – ремонт даху, посилення фундаменту, геологічне та лабораторне дослідження. Вартість цієї проектно-кошторисної документації 420 тис. грн.

Міське управління архітектури, містобудування та ЖКГ не давало мешканцям жодних гарантій, що роботи будуть розпочаті ні влітку, ні восени 2019-го року.  Наприкінці жовтня 2019 року мешканці будинку звернулися до Кіровоградської ОДА, де  під час особистого прийому разом із заступником голови ОДА Сергієм Коваленком обговорювали дану проблему. Під час он-лайн розмови з в. о. начальника згаданого управління у Знам’янці Сергієм  Усатенко було вкотре окреслено ситуацію аварійності будинку, і посадовець пообіцяв, що кошти (420 тис. грн.) будуть винесені на обговорення у порядок денний чергової сесії 25 жовтня, але цього не відбулося, навіть у сам день проведення сесії.

Вартість проекту щомісяця змінюється, як і стан будинку…

Гаряче і тривале обговорення привело до того, що вкотре міський голова Сергій Філіпенко запевнив, що питання буде вирішено до грудня 2019-го року, і вкотре наголосив, що проектну документацію та експертизу треба робити в один рік, бо  збільшення заробітної плати з 01.01.2020 року та інших витрат, що є складовими вартості робіт, призведуть до необхідності перегляду документації, повторної експертизи, зайвих витрат бюджетних коштів.

Підготувала Оксана Войчишина

 

 

 

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges