komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Вперше відбувся обласний чемпіонат з блискавичних шахів

31.10.2019

26-27 жовтня відбувся перший в історії Кіровоградської області чемпіонат з блискавичних шахів серед дорослих. Цей турнір був проведений у районному будинку культури  міста Долинська. Фінансову підтримку змаганням надали небайдужі до інтелектуальної  гри голова державної адміністрації Долинського району Сергій Омельченко, депутати ради Долинського району та президент Федерації шахів Кіровоградської області Ігор Волков. Вперше такий представницький форум проходив на Долинщині, він зібрав 41 провідного шахіста з восьми регіонів області. 

 

 

Кожному спортсмену надавалось 5 хвилин на партію, і ще за кожен хід додавалось 3 секунди. Завдяки спонсорам було розіграно 11 призів. Найбільшу премію отримав переможець турніру майстер ФІДЕ Богдан Басько з Кропивницького. Другий приз у міжнародного майстра з Олександрії Юрія Ходотова, який від переможця відстав на один пункт. Кандидат в майстри спорту з Долинської В'ячеслав Дандуков поділив  з 3-го по 6-е місце, але, згідно з коефіцієнтом, отримав п'яту премію, а третю – Віктор Ломакін з обласного центру. Також з Кропивницького призові місця посів Іван Ковальчук (4), Василь Ляшенко (6), Станіслав Грищенко (8), Ярослав Петринський (9), Андрій Ломакін (10). Брат-близнюк срібного призера – Геннадій Ходотов став сьомим (Олександрія). Тільки пів очка до призових місць не вистачало шахістам Знам’янки  Сергію Харченку (12) і Олександру Бойку (14). Приз кращого ветерана отримав Олександр Бендюк з Світловодську, якому у лютому виконалося 81 рік.

 На перерві змагань відбулося засідання шахістів під керівництвом президента Федерації Кіровоградської області Ігоря Волкова. Він запропонував зробити зміни до Статуту Федерації, які і були офіційно прийняті. Також на засіданні було вирішено заснувати посаду голови новообраного виконавчого комітету і розділ про його обов’язки занести у Статут. Вибраний головою був Олег Чижиков.

Олег Чижиков

Фото Олега Чижикова      

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges