komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Чи зарахують вам до страхового стажу період навчання?

17.06.2020

Хоча страховим стажем є період, протягом якого особа підлягає загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню і за який щомісяця сплачено страхові внески, все ж таки є певні періоди не трудової діяльності, які враховуватимуться при виході на пенсію як страховий стаж. Наприклад, це студентські роки. 

Отже, якщо ви були студентом до 01.01.2004 року, роки навчання у вищих і середніх спеціальних навчальних закладах, в училищах і на курсах по підготовці кадрів, підвищенню кваліфікації та перекваліфікації, в аспірантурі, докторантурі і клінічній ординатурі зараховуватимуться до вашого страхового стажу. Період навчання зараховується до загального стажу лише за денною формою.

Увага! Навчання в заочних та вечірніх вищих і середніх спеціалізованих учбових закладах, а також час перебування в заочній аспірантурі не підлягає включенню до страхового стажу.

Як підтвердити наявність такого стажу? Наявними дипломами, посвідченнями, свідоцтвами, а також довідками та іншими документами, що видані на підставі архівних даних і містять відомості про періоди навчання.

За відсутності в документах таких відомостей для підтвердження часу навчання приймають довідки про тривалість навчання в навчальному закладі у відповідні роки за умови, що в документах містяться дані про закінчення повного навчального періоду чи окремих його етапів.

Час навчання в навчальних закладах після 01.01.2004 (якщо особа не працювала) до страхового стажу не зараховується, оскільки студенти не підлягають загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню.

 

Начальник управління обслуговування громадян головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області                                                 С. РИНДІНА

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges