komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Новина дня

Малеча до садочка за новими правилами: один день разом з дітками

30.07.2020

Ще на початку червня KOMORA.INFO розповідала, як триватиме відновлення роботи дошкільних закладів у Знам’янці. (стаття -Людмила  Клименко: «Діти в приміщенні  груп садочків не ходитимуть в медичних  масках…») Протягом двох місяців малеча вже навчилась  дотримуватись  санітарно-гігієнічних правил і вимог у всіх садочках міста. Проінспектували цей процес сьогодні у дошкільному навчальному закладі «Сонечко». 

Традиційні  ранкові зустрічі діток відбуваються на подвір’ї. З 7 до 8 години ранку батьки в захисних масках разом з дітками проходять скринінг температури. Медична сестра та два її асистенти записують данні до журналу обліку і проводять діток до груп. Діти спокійно і звично реагують на таку процедуру, а за період  карантинних заходів тільки у двох діток було зафіксовано температуру 37 і відповідно вони були не допущені до навчального процесу. Вихованцям вимірюють температуру кожні 4 години.

  • Мій син Іван спокійно сприймає дотримання гігієнічних вимог під час відвідування садочка, - розповідає мама Анастасія Радченко, - він цікавився у мене, що це за хвороба «коронавірус» і чому треба бути в масці, також ми пояснили йому для чого частіше мити ручки і слідкувати за гігієною, берегти своє здоров’я.

 


Дисципліна у гігієні адаптивного карантину вимагає і дотримання режиму – після 8 ранку хвірточка до садка у прямому розумінні закривається на замок і ніхто сторонній до подвір’я потрапити вже не може.

 

  • Весь персонал дитсадка у масках та рукавичках, які замінюються кожні 2 години, - коментує завідуюча садочка Олена Кадигроб, - звичайно, вимірювання температури відбувається системно і у працівників о 7, 8 і 13 годині. Ми вимушені зараз дотримуватись вимог і наповнюємо групи не більше ніж 10-ма дітьми в групі. Звичайно, якщо до групи приходить більше діток, нікого додому не повертаємо, це неприпустимо.

Діти по одному сидять за столиком під час прийому їжі, на відстані відпочивають  у ліжечках, зараз припинено всі ігри у піску, на килимках та ліплення.  Дозволяється грати тільки тими іграшками, які дезінфікуються.

 

 

Ранкова зарядка для вихованців теж змінилася, зараз це дистанційні ігри та вправи на різні рухи.

Потрапивши у одну з груп на сніданок, переконались, що дітки навіть у маленькому віці навчились дуже ретельно мити ручки рідким милом, самостійно серветками їх витирати і навіть пояснювали нам, як правильно вони миють кожен пальчик і долоньки. Також ми помітили  на кожному вході до дошкільного закладу  антисептики.

  • Отакі карантинні заходи мають не тільки недоліки, а й переваги, - пояснює Олена Кадигроб, - у нас діти не хворіють зовсім і традиційно щодня у садочку 70-75 діток. Масового захворювання на гострі респіраторні інфекції немає. Можливо, це відбувається ще й тому, що зараз сезон відпусток і батьки лишають дітей вдома...

Протягом двох місяців діткам довелось звикати до багатьох незручностей. Вони не бачать повністю обличчя вихователів і через це іноді засмучуються, не так часто можуть обійматись та передавати дотиками свої почуття. Сумує малеча і без ігор в піску та загальних музичних свят. А самі заняття з музичним керівником перетворилися на індивідуальні для кожної групи, без великої зали з глядачами.

Кожна група садочка за індивідуальним маршрутом заходить і виходить з приміщення садочка, на майданчиках діти теж не контактують – всі ці правила посилюють карантинні заходи.

Дезінфекція приміщення та провітрювання груп відбувається кожні 2 години.

Скільки ще дитсадки будуть на такому адаптивному карантині нині не відомо.

Підготувала Оксана Войчишина


 Матеріал був створений за підтримки  чеської неурядової організації NESEHNUTÍ в рамках Програми трансформаційної  співпраці Міністерства іноземних справ Чеської Республіки. 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges