komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

З 1 вересня майже всі клієнти Укрпошти будуть отримувати пенсію в банку

14.04.2021

Причина - в оплаті послуг відомства: в Пенсійному фонді порахували запити Укрпошти надмірними і вирішили відмовитися від співпраці. У минулому керівництво відомства-монополіста неодноразово загрожувало припинити доставку пенсій, якщо не дозволять підвищити тарифи. 

Кому пенсії все ж будуть зобов'язані приносити додому?

За місцем фактичного проживання з 1 вересня 2021 отримуватимуть пенсії люди з інвалідністю I групи, особи, які потребують постійного стороннього догляду (лежачі, недієздатні) або досягли 80-річного віку. Доставлять додому допомогу по догляду тим, хто доглядає за літніми і безпорадними, а також соціальну допомогу від держави тим, хто дожив до пенсійного віку, але не заробив пенсію.

Хто буде доставляти пенсію замість Укрпошти?

Уповноважені Пенсійним фондом банки та інші структури, які виграють конкурс, організований ПФУ. Очікується, що їх послуги виявляться дешевшими, ніж у Укрпошти. Але пенсії додому принесуть тільки згаданим вище категоріям пенсіонерів.

Чи багатьох торкнеться нововведення?

Так, це майже 3,5 млн осіб, або 32% пенсіонерів, які, за даними ПФУ, зараз отримують пенсії через Укрпошту. Тобто зміни торкнуться кожного третього.

Де найбільше, де найменше людей отримують пенсії через Укрпошту?

Найбільше клієнтів Укрпошти у Львівській області: 259,5 тис. чол., або 39% пенсіонерів, найменше - в Луганській області: 79,2 тис. чол., або 24% пенсіонерів. До речі, навіть в Києві, де досить банків і банкоматів, розташованих у межах пішої доступності, 117,8 тис. пенсіонерів (23%) отримують пенсії на пошті.

Як бути тим, хто отримує пенсію (у себе) вдома або у відділеннях Укрпошти?

До 1 вересня 2021 року ними потрібно вибрати банк, в якому вони хотіли б отримувати пенсії. Перелік таких банків є  на сайті  Пенсійного фонду.

Для довідки: за даними ПФУ, найбільше отримують пенсії в ПриватБанку: 52,9% пенсіонерів, або понад 4 млн чол. Далі йде Ощадбанк - 36,5%, або 2,786 млн осіб., І "Аваль" - 4,6%, або 347 тис. чол. Ще 6% пенсіонерів, або 459 тис. чол., Отримують пенсії в інших уповноважених банках.

Що буде з пенсією тих, хто не вибере свій банк-одержувач?

Якщо пенсіонер не визначиться, йому з 1 вересня після звернення ПФУ автоматично відкриють рахунок в державному Ощадбанку. Для отримання пенсії клієнту потрібно буде оформити пенсійну картку. Нею можна розплачуватися через термінал або знімати готівку в банкоматі. Але змінити банк клієнт зможе в будь-який час і необмежену кількість разів.

Як пенсіонеру з села, де немає банкомата, перевести в готівку свою пенсію?

Дійсно, за даними Держстату, в Україні катастрофічно мало банківських відділень і банкоматів. На сьогодні банки є в 3,9% населених пунктів, банкомати - в 4,3%. Очевидно, що в першу чергу це села і невеликі міста, в яких проживає третина населення України, або майже 14 млн осіб. Їм доведеться щомісяця їхати в найближчий райцентр (або колишній райцентр), де є відділення банку. Або просити когось зняти пенсію з картки.

Як бути тим, хто через вік не може освоїти користування банкоматом?

Гроші з картки можна зняти в касі відділення банку при наявності паспорта та пенсійної картки. Для цього потрібно знати свій ПІН-код.

https://ukranews.com/

Також читайте:

УКРЗАЛІЗНИЦЯ РОЗПОЧИНАЄ БЕЗКОШТОВНЕ ТЕСТУВАННЯ СПІВРОБІТНИКІВ НА ДІАБЕТ

КОРОНАВІРУС НА ЗНАМ'ЯНЩИНІ: 8 ПІДТВЕРДЖЕНИХ ДІАГНОЗІВ, 34 ОДУЖАВШИХ, 2 ЛЕТАЛЬНИХ ВИПАДКИ

ВИХОВАНЦІ ЗНАМ’ЯНСЬКОГО ТА БОГДАНІВСЬКОГО УЧНІВСЬКИХ ЛІСНИЦТВ ДОЛУЧИЛИСЯ ДО «ОЗЕЛЕНЕННЯ ПЛАНЕТИ»

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges