komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

День вишиванки: історія та головні традиції свята

20.05.2021

У четвер, 20 травня, в Україні відзначають нове свято - День вишиванки. Традиція відзначати цей день, одягаючи національний одяг, налічує лише 15 років. 

Ініціатива відзначати День вишиванки з'явилася в 2006 році в Чернівцях, де місцева студентка університету Леся Воронюк запропонувала своїм однокурсникам прийти в цей день на заняття у вишиванках. Пропозиція сподобалося не тільки студентам, а й викладачам.

Незабаром традиція одягати вишиванки щорічно, кожного третього четверга травня, поширилася по інших містах України. Хоча цього дня не вихідний, але через ошатний одяг українців він здається святковим.

Історія української вишиванки налічує сотні років. Вишиті сорочки мають свої особливості в різних регіонах - кольори, орнамент і техніка виконання вишивки відрізняються, але сенс цього одягу завжди залишається одним і тим же: він символізує спадкоємність традицій і служить оберегом.

Святкування Дня вишиванки покликане не тільки зберегти споконвічні народні традиції, а також сприяти єдності українського народу.

https://www.uarp.org/

Також читайте:

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО СТАНУ ЗАХВОРЮВАНОСТІ НА COVID-19 В ЗНАМ’ЯНСЬКІЙ МІСЬКІЙ ТГ СТАНОМ НА 20 ТРАВНЯ

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges