komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

“УВАГА ВСІМ!” – це головний сигнал цивільного захисту

24.02.2022

ЗАПАМ’ЯТАЙТЕ: гучний переривчастий звук сирени означає «Увага всім!» Таким чином органи цивільного захисту повідомляють громадян про небезпеку в разі виникнення реальної загрози життю та здоров’ю людей через надзвичайну ситуацію у мирний час та в особливий період. Для цього застосовуються технічні засоби територіальної системи централізованого оповіщення та каналів телерадіомовлення. Увімкнені електричні сирени дублюються протяжними гудками інших звукових пристроїв підприємств та транспортних засобів. 

         Що потрібно робити, почувши сигнал «Увага всім!»? Негайно увімкнути радіо-, телеканали та вислухати повідомлення. Інформація буде передаватись протягом 5 хвилин. Зосередьтесь і не панікуйте! Звернення органів цивільного захисту міститиме інформацію про надзвичайну ситуацію та інструкцію щодо негайних дій населення.

         На кожний випадок надзвичайних ситуацій управлінням (відділом) з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення готуються варіанти повідомлень, які потім, з урахуванням конкретних подій, корегуються.

         Інформація передається протягом 5 хвилин після подачі звукових сигналів (сирени, гудки і т.д.).

         Вислухавши це повідомлення кожний повинен діяти без паніки і метушні у відповідності з отриманими вказівками.

          Повідомлення управління (відділу) з питань НС та ЦЗН міста (району), включає: місце і час виникнення надзвичайної ситуації; розміри та її масштаби; час початку та тривалість дії факторів ураження; територія (райони, масиви, вулиці, будинки і т.д.), яка потрапляє в осередки (зони) ураження; порядок дій при надзвичайних ситуаціях; інша інформація.

         ЗМІСТ КОЖНОГО ПОВІДОМЛЕННЯ буде залежати від екстремальних умов, розмірів, тривалості та масштабів можливих наслідків надзвичайних ситуацій, ступеню небезпеки факторів ураження для населення міста чи району та стану рятувальних і невідкладних аварійних відновлювальних робіт.

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges