komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Спорт

"Срібноліговий" виступ юних футболістів Знам'янщини

23.05.2017

Бути справжньою командою - це триматися разом й підтримувати один одного,  не опускаючи рук після поразки та не закидаючи шапки після перемоги, і в кожному двобої боротися до останнього. У справедливості цього твердження переконалися юні футболісти зі Знам'янського району, котрі у складі команди "Буревісник"  (тренер - Євген Бандурка) 20-21 травня на спортмайданчику "Енерго-спорт" в обласному центрі боролися за першість з однолітками з Кропивницького, Сміли та Умані на VIII турнірі "Кубок мрії" серед дітей 2006-2007 років народження.

Першого дня відбувалися змагання в групах. У стартовому матчі "Буревісник" поступився з рахунком 1:7, але фактично господарям турніру - першій команді ДЮФК "Альянс". У другому матчі спортсмени зі Знам'янщини пропустили першими, проте надалі у двобої гра йшла практично в одні ворота - ворота їхніх суперників з уманської команди "Юність-2", і зустріч завершилася з рахунком, майже дзеркальним до першого поєдинку - 6:1. Чи то хлопці зібралися (можливо, їм передалася енергія від відомого футболіста Федеріко Ернана Перейри, з яким вони сфотографувались на офіційному відкритті), чи суперник виявився слабшим, але, як кажуть, результат на табло. Завдяки цій перемозі "Буревісник" посів друге місце у своїй групі та виборов право наступного дня грати у "Срібній Лізі" з трьома іншими командами, що так само фінішували у своїх групах другими.

У неділю у першому півфіналі "Срібної Ліги" жереб звів юних футболістів Знам'янщини з командою "Олімп" зі Сміли. Підкорити "Олімп" "Буревіснику" не вдалося - поразка 0:5. Бодай трохи підсолодити враження від виступу на "Кубку мрії" "Буревісник" міг у матчі за 3-е місце "Срібної Ліги", де їм протистояв кропивницький "Лідер". Останній матч на турнірі для юних футболістів Знам'янського району виявився найбільш напруженим. "Буревісник" відкрив рахунок, але невдовзі "Лідер" не тільки відігрався, але, виправдовуючи свою назву, вийшов у лідери. Але футбольна надія Знам'янщини, також виправдовуючи назву, влаштувала справжню бурю біля воріт суперника та рахунок зрівняла. 2:2 - так і завершився основний час поєдинку. Таким чином, на юних спортсменів чекала завжди непередбачувана серія пенальті. Три обов'язкові удари переможця не виявили -  обидві команди двічі змусили капітулювати воротарів суперників і по одному разу пробили невдало. Далі били одинадцятиметрові до першої помилки. Шостий удар "Лідера" Артур Лизунов, котрий встав у ворота замість травмованого основного голкіпера, відбив, і долю матчу мав вирішувати один із наймолодших гравців "Буревісника". Невідпорний удар у дев'ятку - і "Буревісник" стає третім у "Срібній лізі".

7 місце на "Кубку мрії" - чи можна вважати цей результат задовільним? Натхненник створення команди та її спонсор Анатолій Головатенко у розмові з кореспондентом Komora.info визнав виступ "Буревісника" на турнірі всеукраїнського рівня цілком прийнятним. Адже на цьогорічному "Кубку мрії" це була єдина сільська команда, до того ж збірна з представників двох сіл - Цибулевого та Богданівки. Анатолій Степанович відзначив, що з такими лідерами, як Михайло Курятенко, Артур Лизунов, Владислав Райду, "Буревісник" ще не раз змусить земляків пишатися спортивними досягненнями юних футболістів Знам'янщини!

Дмитро Шульга спеціально для KOMORA.INFO

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges