komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Спорт

Вперше в Україні чемпіонат зі снукеру сьогодні відкрито у Знам'янці

3.06.2017

Подія на яку чекали так давно юні снукеристи всієї України сьогодні відбулася у Знам'янці - вперше відкрито дводенний Чемпіонат України зі снукеру у категорії до 16 років. З цієї нагоди до нашого міста приїхало 26 учасників цієї вікової групи з різних куточків країни і навіть закордону: Маріуполь, Львів, Київ, Кишинів та інших міст. 

Про системні тренування знам'янської Академії снукеру знають чимало знам'янчан, адже її головний тренер Анна Лісовенко вже протягом тривалого часу долучала і долучає дітей до кола учнів. Спортсмени цієї академії відомі і своїми успіхами, серед них імена Антона Синокопа, Дмитра Чернецього та інших. Така регіональна увага до цього виду спорту зовсім не випадкова, чому так і які є стратегічні напрямки розвитку снукеру в Україні розповів голова федерації снукеру в Україні Сергій Бойко:

 - Так склалась доля, що завдяки ідейності Анни Лісовенко у Знам'янці було створено базу для тренувань. Зауважу, що це один із кращих випадків створення Академій снукеру в Україні, адже ми вже протягом 4 років поспіль розвиваємось, і раді, що маємо успішний розвиток у регіонах саме дитячого снукеру.

- Чим  може бути цікавий цей вид спорту для малечі?

- Дуже багато складових: перше - діти дуже швидко вчаться рахувати, навіть двозначні числа складаються у дошкільнят в голові  без проблем. Крім того - це постава і тренування для тіла, адже це тільки здається, що ходити навколо столу та робити нахили просто. Ми спеціально для дітей обладнуємо професійні, але дитячі столи - один такий є і тут у Знам'янці, плюс три великих для дорослих.

 - Які перспективи реальної участі дитини-спортсмена з регіону на змаганнях міжнародного рівня? На скільки це дорого чи проблемно?

- Цілком з Вами згоден, якщо не бачити куди плести,  навіщо кораблем рушати у мандри. Бажана для кожного навіть юного спортсмена професійна ліга, і я скажу, що це цілком реально за умови постійних тренувань і гарних результатів. Снукер - це спорт, який може стати для будь-кого  ще і професією на все життя, дуже дохідною професією. Для того, щоб батьки розуміли реальну картину участі, наприклад, у міжнародних змаганнях, пояснюю: внесок для участі від 40 до 60 євро і проживання приблизно 80 євро на добу. Ваш земляк, Георгій Петрунько, якому 9 років,  брав участь у змаганнях на чемпіонаті Європи. Ми спеціально організували чемпіонат України сьогодні у Знам'янці, щоб показати, що будь-яка дитина може брати участь у ньому, розвиватись і реалізувати свої мрії.

Досить складним є і набуття суддівської категорії зі снукеру. Приємно, що сьогодні за успіхи у досягненнях снукеристів вже як суддів, після проходження базового семінару та складання іспитів, було вручено дипломи "Молодший суддя зі снукеру" кільком вихованцям Академії снукеру Знам'янки: Антону Синокопу, Анні Ландирєва, Поліні Самойленко, Олександрі Золотухіній, Олександру Круку. Третю сіддівську категорію отримали Дмитро Чернецький та Олексій Таборовець.

Відзнакою від Федерації снукеру України за розвиток та популяризацію снукеру в Кіровоградській області нагородили голову Кіровоградської обласної федерації зі снукеру Анну Лісовенко.

Серед багатьох учасників змагань ми помітили родину, яка приїхати виборювати нагороди чемпіонату з далекого Кишиніва - це Матвій Лагодзинський, якому 6 років, Олександр Лагодзинський  та Тимофій  Лагодзинський. Найменший син родини тренується вже 2 роки і має кубок Чемпіонату України, як найменший учасник. Їх тато Сергій професійно займається поширенням снукеру у Молдові.

Важко вимовляючи слово "професіональний" рівень, шестирічний Матвій нам переконливо сказав, що готовий їхати з татом і братами з Молдови, якби тільки повернутись додому з перемогами, і такі амбітні наміри дитини можуть бути цілком виправданими, адже завтра буде підведення підсумків Чемпіонату України зі снукеру у Знам'янці і тоді стануть очевидними результати для всіх учасників. Обіцяємо читачам KOMORA.INFO розповісти про це!

 А зараз фотоогляд першого дня змагань

Оксана Войчишина

 

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges