komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Спорт

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЙОГИ. ДОСВІД ЗНАМ’ЯНЧАН

21.06.2017

21 червня у світі відзначають  Міжнародний день йоги.  Цей рух у світі набув такої популярності і масштабів, що країни – члени ООН в 2014 році затвердили день офіційного святкування. У Києві, до прикладу, цьогоріч, півтори тисячі любителів встановили рекорд за кількістю людей, які одночасно займалися йогою. Що ж до мешканців нашого міста?

Маємо таких, які займаються йогою просто для себе. Спілкуємося з однією з тих, хто полюбив цей вид східної мудрості та вбачає у ньому користь. Для наших читачів про користь йоги розповідає Юлія Аністратенко:

  • Юлю, чому Ви займаєтеся йогою?
  • Йога допомагає мені жити у гармонії тіла і душі. Заняття цим видом спорту піднімає настрій і знімає втому. Відчуваю себе гарно фізично та морально.
  • Як Ви почали займатися йогою?
  • Я у цьому виді східної мудрості лише рік. Напевно, наступив той момент у моєму житті, коли я відчула себе дуже морально втомленою. Шукала ніби панацею для душі та тіла. Розпочала свої заняття з відео у інтернет, а потім знайшла такі у Знам’янці в одному із спортивних центрів. На жаль, дуже скоро вони там скінчилися. Тож, мусила сама працювати вдома два місяці. Зараз відвідую заняття у м. Олександрія двічі на тиждень.  Це вже більш професійний рівень.
  • Чим йога корисна для людей?
  • Найперше, це прирівнюється до виду спорту,  і тіло стає підтягнутим та гарним. Друге, це те що йога лікує різні хвороби: головний біль, хандроз  та ін. Крім того, вона приносить релакс та медитацію, відповідну гармонію. Для мене є лише декілька вмотивованих слів, чому я займаюся йогою: «Йога може все!».

Довідково: Йога є сукупністю психічних, духовних і фізичних практик, спрямованих на управління функціями організму. Східні мудреці стверджували, що джерелом самозцілення є вміння повністю розслаблятися. Саме надмірне напруження лежить в основі багатьох захворювань, методично й безжалісно вбивають людей. Йога дозволяє досягти розслаблення (цьому сприяє медитація), а отже, служить профілактикою виникнення різних захворювань (і допомагає впоратися з уже наявними проблемами).Асани сприяють поліпшенню кровообігу — зникає дефіцит поживних елементів і кисню, що також сприятливо позначається на здоров’ї. Заняття йогою забезпечують масу позитивних ефектів: вони нормалізують функціонування дихальної, травної, залозистої, нервової, сечостатевої, видільної систем. Після виконання асан з’являється заряд бадьорості, відчувається легкість у всьому тілі, підвищується працездатність. Йога передбачає не тільки фізичний аспект — ця система вчить керувати власними думками, дозволяє досягти духовної і фізичної досконалості, вчить концентруватися на стані внутрішнього спокою.

Ольга Полякова

Використані матеріали: http://policlinic.net.ua, http://podrobnosti.ua

 

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges