komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Спорт

У 2018 році область прийматиме Чемпіонат Європи з бейсболу

19.12.2017

Про це повідомила під час наради заступник директора управління освіти, науки, молоді та спорту ОДА Уляна Соколенко. "Рішенням Європейської конфедерації бейсболу у 2018 році Чемпіонат Європи з бейсболу у групі C надано право приймати Кропивницькому", - зазначила вона. "За роки незалежності наше місто і область прийматиме чемпіонат такого рівня вперше".

З цього приводу голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко дав завдання керівникам профільних управлінь підготувати пропозиції щодо приведення стадіону до міжнародних стандартів та фінансування заходів з підготовки до чемпіонату.

Уляна Соколенко також проаналізувала стан та перспективи розвитку фізичної культури та спорту в області, зробивши акцент на спорті вищих досягнень. За її словами, в області діє мережа спортивних шкіл, що налічує 34 дитячо-юнацьких спортивних шкіл. В них займаються 12 300 вихованців, а це 12,4 % дітей віком 6-18 років. Серед позитивних зрушень в галузі вона назвала відкриття спортивної школи у Світловодському районі. "Сподіваємось, що кращим в Україні залишиться обласна спеціалізована спортивна школа олімпійського резерву №2", - зазначила посадовець і додала, що на її реконструкцію нинішнього року виділено 12,5 млн. грн.

Як зауважила Уляна Соколенко, не менш важливою складовою у підготовці спортсменів, є забезпечення закладів необхідним інвентарем і обладнанням. Так, цього року за підтримки обласної влади вирішено питання стосовно придбання для тренувань провідних спортсменів області спортивного обладнання на загальну суму 1,5 млн. грн.

Що стосується успіхів наших спортсменів, Уляна Соколенко відзначила, що за результатами всеукраїнських змагань спортсмени з Кіровоградщини здобули 516 нагород (442 медалі у 2016 році). Також вона не оминула увагою і здобутки учасників Дефлімпіських ігор від Кіровоградщини, які цьогоріч вибороли для України 13 медалей.

Окремо Уляна Соколенко торкнулась питання мотивації спортсменів до високих результатів. "В цьому питанні ми досягли певного успіху. Жоден спортсмен не перейшов до іншої області, хоча така тенденція спостерігалась щорічно", - констатувала вона. За її словами, у цьому відіграло роль започаткування обласних стипендій переможцям змагань різного рівня та створення в області штатної команди резервного спорту. Таку команду створено за підтримки голови облдержадміністрації вперше у 2016 році. У поточному році до її складу потрапило 18 осіб, на заробітну плату яким з обласного бюджету спрямовано майже 800 тис. грн.

Джерело: http://www.kr-admin.gov.ua

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges