komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Спорт

 Розпочато дитячі турніри зі снукеру у Знам’янці

29.01.2018

Працювати над технікою у снукері можливо кількома способами, основний з них – тренування. Тактична боротьба дає інший критерій майстерності – уміння вибудовувати стратегію гри. Від початку 2018 року у Академії снукеру у Знам’янці розпочато серію дитячих турнірів зі снукеру. 

Більше про ідею проведення турнірів розповідає керівниця Академії снукеру Знам’янка Анна Лісовенко: «Відмінна риса цього турніру в тому, що він проводиться на гандикапі, тобто спосіб відображення лідерства на попередніх етапах у ранішому випуску на момент старту у наступних, синонім слова фора. Наприклад, Іванов сьогодні одержав перемогу у Петрова, а наступного турніру Петров буде давати йому одну групу фори, а це 4 очки.

Обєктивно лідера зараз назвати не можна, тому що завдяки форі ми урівнюємо можливості дітей для того, щоб вони показували свої найкращі результати. Цей турнір також іде в рейтинг ігор вікової категорії U16 Кіровоградської області.

Затверджено календарний план турнірів на 2018 рік, де відбудеться 4 етапи поквартальних турнірів. На кожному з етапів буде фінал, за результатами набраних очок буде визначено учасники фінального туру і переможці.»

 Популяризація снукеру у Знам’янці дуже зростає. Від початку відкриття Академії, а це було у грудні 2016-го року у снукер грали 5-6 дітей,  на сьогодні  займається і тренується майже 30 осіб.

Цікавим і доступним снукер у Знам’янці стає не тільки для вихованців, віднедавна утворено ютуб-канал, який має назву «ФСУ Кіровоградської області»,  де можна побачити чимало он-лайн трансляцій та коментарів до них. Планується, що будуть і прямі ефіри та цікаві інтерв’ю з гравцями.

З початку 2018-го року у Академії снукеру ще одне нововведення: розділено змагання дівчат і юнаків.

Що з цього приводу думають самі гравці ми запитали у Поліни Самойленко, вихованки Академії снукеру Знам’янка: «Минув понад рік як я тренуюсь. Мої очікування виправдовуються, я граю краще, маю основи техніки. Я знаю, що в Україні дуже мало жінок-професіоналів у снукері, але  я думаю, що все ще попереду. Зараз я беру участь у дитячому турнірі і не буду зупинятись на досягнутому.»

Призерки жіночої першості: Анна Ландирєва - 1 місце, Олександра Золотухіна - 2 місце, Марія Крук - 3 місце.
 
 
У хлопців  серед кращих визначено: Олександр Крук -  1 місце, Кирил Євстаф'єв - 2 місце
 
Оксана Войчишина

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges