komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

СЬОГОДНІ

Події

Невже буде створений новий склад Знам’янського виконавчого комітету?

17.05.2017

На 33-ту сесію Знам'янської міської ради, яка відбудеться 19 травня, виноситься проект рішення про розпуск Знам’янського виконавчого комітету.  Хоча проект не пройшов необхідний термін оприлюднення у 20 днів, не спільному засіданні постійних комісій було прийнято рішення все ж таки включити його до порядку денного сесії. Що саме надихнуло депутатів подати такий проект рішення на розгляд міської ради?

Із пояснювальної записки до проекту рішення: «Потреба у прийнятті рішення виникла у зв’язку з неодноразовим грубим порушенням виконавчим комітетом міської ради законодавства, бездіяльність виконавчого комітету як виконавчого органу ради, а також значний суспільний резонанс останніх рішень виконавчого комітету, що носять антисоціальним характер та не сприймаються суспільством.»

Також у прогнозованих наслідках прийняття рішення говориться наступне: «Розпуск виконавчого комітету Знам’янської міської ради сьомого скликання у діючому складі розпочне процес повернення довіри суспільства та міської громади м. Знам’янка до виконавчих органів ради, які себе за 1,5 роки каденції скомпрометували та, на переконання депутатів, стали причиною для збитків місцевого бюджету внаслідок програних     судових справ, незабезпечення ефективної реалізації повноважень місцевого самоврядування в інтересах суспільства. Водночас, прийняття рішення дасть змогу сформувати новий склад виконавчого комітету, провести роботу над помилками, залучити нових професійних управлінців та представників громади міста до роботи в рамках виконавчого комітету Знам’янської міської ради сьомого скликання.»

Які саме дії пропонуються у проекті рішення?

  1. Розпустити виконавчий комітет Знам’янської міської ради сьомого скликання.
  2. Запропонувати міському голові Сергію Філіпенку С.І.:
  • з метою забезпечення сталого функціонування місцевого самоврядування в

м. Знам’янка та виконавчої дисципліни органів ради, у тижневий строк з дня набрання чинності даного рішення, сформувати та подати на затвердження міської ради пропозиції щодо кількісного та персонального складу виконавчого комітету Знам’янської міської ради VII скликання, з урахуванням положень частин другої - четвертої, дев’ятої статті 51 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», пропозицій депутатських фракцій та груп міської ради;

  • протягом місяця з дня набрання чинності даного рішення, скликати сесію міської ради з метою формування нового складу виконавчого комітету ради;
  • вжити заходів щодо реалізації даного рішення у відповідності із чинним законодавством.

 

Під проектом рішення, відразу розміщене заперечення на проект рішення міської ради від юридичного відділу міськвиконкому (перераховуємо причини заперечення, але без вказаних статей та пунктів закону): «1. Виконавчий комітет утворюється відповідною радою на строк її повноважень; 2. Чинний Закон визначає міського голову як посадову особу, яка очолює не тільки виконавчий комітет, а й всю систему виконавчих органів відповідної ради, керівники яких несуть перед головою персональну відповідальність; 3. Крім цього, вступна частина даного проекту рішення не містить конкретні факти порушень виконавчим комітетом законів та прав громадян.»

Чекаємо п’ятниці! По-перше, чи внесуть цей проект рішення додатковим пунктом порядку денного? По-друге, якщо внесуть, то якою буде підтримка більшості депутатського корпусу? Ну і третє, якщо за цей проект рішення проголосують більшістю, існує ще вето міського голови…

З повними версіями проекту рішення та запереченням на проект можна ознайомитися за посиланням: http://zn-rada.gov.ua/index/proekti_za_traven/0-1842 (дата публікації 3 травня).

Наталка Хандусенко

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено

Грошi

Керівника училища підозрюють у розтраті бюджетних коштів

27.03.2024

Йдеться про  безпідставне зарахування до  навчального закладу студентів та  виплату їм стипендії.

Прокурори Кропивницької окружної прокуратури повідомили про підозру директору Центральноукраїнського вищого професійного училища за фактом розтрати чужого майна, вчинене у особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України).

Читати далі

Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges