komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

СЬОГОДНІ

Події

Невідома Україна: унікальні села

18.06.2017

Плануючи відпочинок, багато хто з нас мріє про популярні курорти, забуваючи про більш доступне дозвілля, як, наприклад, поїздка в українське село. Що може бути краще первозданної природи і смачної здорової їжі? Зрештою, Україна завжди славилася своїми природними багатствами. Якщо ви в цьому ще не переконалися, то у вас є всі шанси.

Опішня, Полтавська область

Справжня Мекка гончарства скромно причаїлася у невеликому селі, розташованому на кручах берегів Ворскли. Про Національний музей українського гончарства та Інститут керамології чули не всі. Побувавши в селі Опішня, ви матимете унікальний шанс познайомитися з історією гончарства, яке активно розвивається в цьому краї останні 3 тисячоліття. Не забудьте придбати опішнянську свистульку напам’ять.

Трикрати, Миколаївська область

Трикратський край асоціюється з козацьким родом Скаржинських, чиє родове помістя досі збереглося. Саме тут народився відомий Віктор Скаржинський. Присвятивши своє життя ботаніці та лісництву, він займався насадженням штучних лісів. Завдяки йому зараз існує Трикратський ліс, що включає такі заповідні зони, як: «Літній хутір Скаржинського», «Василевська пасіка» і «Лабіринт». Недалеко звідси пролягає Актовський каньйон, відомий також як «Долина диявола» або Малий Крим.

Моринці, Черкаська область

Загляньте у Моринці – село, де народився славетний український Кобзар. Тут є музейний комплекс, який входить до складу Історико-культурного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка».

Трипілля, Київська область

Трипілля – всесвітньо відоме село. Славу йому принесли знахідки археолога Вікентія Хвойки, який у 1897 році розкопав поселення нікому невідомої на той час культури. Це відкриття стало справжньою сенсацією у світі науки. Познайомитися з історією трипільської культури можна не в одному, а в двох музеях села Трипілля: Обласному археологічному музеї і приватному музеї «Прадавня Аратта – Україна».

Мезин, Чернігівська область

Невелике живописне село під назвою Мезин розкинулося на високому березі Десни. Воно б не було нічим примітне, якби українські вчені не виявили тут велику стоянку епохи палеоліту. Археологічні знахідки поповнили численні музеї по всьому світу, а на місці розкопок утворився музей. Крім того, село Мезин є центром однойменного національного парку, створеного для охорони тутешніх деснянських висот, покритих лісом і прозваних «Мезинською Швейцарією».

Кам’яне село, Житомирська область

У цьому загадковому місці ніхто не проживає. Проте туристи часто навідуються до скам’янілого поселення, зокрема, щоб побачити так званий Божий слід – невелике заглиблення в камені, яке допомагає вилікувати багато захворювань. Виберіть Кам’яне село одним з пунктів своєї подорожі і познайомтеся з легендами, що розповідають про історію його появи.

Джерело: https://ua.igotoworld.com/

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено

Грошi

Керівника училища підозрюють у розтраті бюджетних коштів

27.03.2024

Йдеться про  безпідставне зарахування до  навчального закладу студентів та  виплату їм стипендії.

Прокурори Кропивницької окружної прокуратури повідомили про підозру директору Центральноукраїнського вищого професійного училища за фактом розтрати чужого майна, вчинене у особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України).

Читати далі

Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges