komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

СЬОГОДНІ

Війна

Зона АТО очима тих, хто нас захищає (Частина ІV)

11.08.2017

Служба в зоні АТО може проявлятися в різному, але щоб приготувати із простих продуктів справжню смакоту -  на це потрібні особливі вміння. Під час перебування на кухні військової бази, відразу помічаєш дії кухаря і розумієш, що він профі у своїй справі. Скромно запропонувавши волонтерам скуштувати військового обіду, усі були здивовані наскільки були смачні ніби такі звичні страви – суп харчо та макарони з м’ясом. У четвертій частині матеріалу про поїздку знам’янських волонтерів до м. Бахмут, познайомимо Вас із Володимиром, мешканцем м. Київ. Молодий чоловікна службі, а саме у ролі кухаря на військовій базі в м. Бахмут, менше тижня. Свій порив піти служити в зону АТО навіть не зміг пояснити своїм близьким друзям. На скільки він затримається у цій ролі теж не знає, можливо, незабаром Володимир опиниться на передовій.

  • Спостерігаючи за Вашою роботою протягом цілого дня, розумієш, що Ви професійний кухар. Чому саме ця професія?
  • Я був змушений рано піти працювати: брата вбили, мама мали дві роботи, батька я практично не пам’ятаю. Щоб якось трохи полегшити мамі життя, я після 9-го класу пішов працювати. Спочатку я вступив до профучилища, але за тиждень до початку навчального року, я забрав документи, тому що навчання тривало 3,5 роки, а я не міг собі дозволити витратити стільки часу на це. Я зрозумів, ще мені не потрібно вивчати декілька років радянське обладнання для кулінарії, і вступив на піврічні курси. Потім пішов працювати, а через півроку пройшов курси підвищення кваліфікації.

Як висловився сам Володимир, у кожної творчої людини бувають моменти, коли залишає муза. Тому у нього в професії були перерви: лагодив автомобілі, клав цеглини, займався продажем автозапчастин. З поверненням музи, повертався до кулінарії.

  • А яке місце роботи Вам запам’яталося найбільше?
  • П'ятизірковий готель"Хаятт Рідженсі Київ" - це мережа готелів з високим рівнем по усьому світу. Спочатку працював звичайним поваром, потім вже старшим. Щоб стати шеф-поваром в готелях такого рівня, потрібно досвіду, як мінімум 25 років.
  • Перший день перебування на базі, яким він Вам запам’ятався?
  • Якщо чесно, вони мені не запам’яталися: була важка дорога, зміна обстановки та клімату, також спекотна погода. Насправді, ще не прийшов до тями.
  • А яку першу страву приготували для військових?
  • Це омлет на сніданок.
  • А Вам відомо, який відсоток продуктів на цій кухні від волонтерів?
  • Мені важко відповісти на це питання, тому що я тут знаходжусь протягом короткого часу. Але мені хлопці говорили, що волонтери приїжджають раз у декілька місяців. Ваш приїзд для мене став приємною несподіванкою і справжньою допомагаю на кухні.
  • А що особисто для Вас означають події, які відбуваються тут, на сході України?
  • Для мене це війна. Я допомагав своїм друзям як міг, наприклад, завозив ліки другу в «учебку».
  • А у Вашому колі спілкування, яке відношення знайомих до окупації Донеччини та Луганщини?
  • По-різному, частина живе ніби нічого не відбувається, інша частина - допомагають як волонтери. Наприклад, коли я вирішив відправитися в АТО, одні знайомі казали, що я дурень, інші - мене підтримали.

Як сказав Володимир вкінці нашої розмови, що головне для нього бачити задоволення в очах хлопців, після куштування його страв. Для цього він застосовує і буде застосовувати весь його багаторічний досвід, всі його кулінарські вміння. І це у нього дуже добре виходить. Перед тим, як вирушити додому, 7 серпня, знам’янські  волонтери скуштували неймовірний плов, приготовлений на вогнищі Володимиром. Цю страву вони ще довго згадували під час дороги до Знам’янки, бо вона була справжнім витвором професіонала!

Наталка Хандусенко                                                                                                                         

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено

Грошi

Керівника училища підозрюють у розтраті бюджетних коштів

27.03.2024

Йдеться про  безпідставне зарахування до  навчального закладу студентів та  виплату їм стипендії.

Прокурори Кропивницької окружної прокуратури повідомили про підозру директору Центральноукраїнського вищого професійного училища за фактом розтрати чужого майна, вчинене у особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України).

Читати далі

Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges