komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

СЬОГОДНІ

Події

Нацполіція і "Київстар" підписали меморандум про співпрацю у розшуку дітей

31.08.2017

Предметом меморандуму є співпраця правоохоронців і національного оператора мобільного зв’язку у напрямі розробки та впровадження для громадян інформаційного сервісу з розшуку зниклих дітей у рамках проекту «Пошук дітей». Цей проект почне діяти у пілотному режимі з 15 вересня. Поки що проект діятиме  лише на території  Києва, а пізніше – по всій державі.

Вчора, 30 серпня, відбулося підписання меморандуму про співпрацю між Національною поліцією України і оператором мобільного зв’язку «Київстар». У рамках цього меморандуму сторони запускають спільний соціальний проект «Пошук дітей». У заході взяли участь заступник Міністра внутрішніх справ України з питань європейської інтеграції Анастасія Дєєва, заступник глави Національної поліції України Костянтин Бушуєв і президент ПрАТ «Київстар» Петро Чернишов.

За словами Анастасії Дєєвої, для Національної поліції надзвичайно важливим питанням є захист прав і свобод, а також здоров’я і життя дітей. Відтак позитивним є той момент, що в діяльність відомства упроваджуються інноваційні підходи в питаннях розшуку дітей. У цьому зв’язку заступник глави МВС навела приклад функціонування американської системи «Амбер Аллерт», а також української гарячої лінії 116-000. Новий пілотний проект з участю мобільного оператора дасть змогу поєднати зусилля поліції і суспільства у розшуку дітей, які зникли безвісти.

Заступник Голови Національної поліції України Костянтин Бушуєв зазначив, що через кілька факторів, зокрема – через соціально-економічну ситуацію в державі – діти є найбільш вразливою соціальною категорією населення. Якщо у 2015 році до Нацполіції надійшло понад 4,5 тисячі повідомлень про зникнення дітей, то в минулому році таких повідомлень було близько 6 тисяч.

«За 8 місяців цього року до поліції вже надійшло 5075 повідомлень про зникнення дітей. Слід сказати, що ми маємо певну позитивну динаміку в частині їх розшуку», – зазначив Костянтин Бушуєв.

Він також назвав причини, які змушують дітей залишати домівку. Найчастіше це – схильність підлітка до бродяжництва, а також несвоєчасне повернення додому, наприклад – з прогулянки чи від друзів. Саме діти, які опинилися на вулиці, можуть потенційно стати жертвами злочинів. Відтак подібний суспільно орієнтований проект з розшуку безвісти зниклих дітей дозволить поєднати зусилля держави в особі Нацполіції із соціально активною частиною суспільства, якій не байдужа проблема зникнення дітей.

Меморандум про співпрацю між Нацполіцією і мобільним оператором «Київстар» передбачає створення інформаційного сервісу з пошуку зниклих дітей. Реалізація меморандуму з боку Національної поліції відбуватиметься шляхом розробки модуля розшуку дітей для інформаційної системи. Цей модуль за своїм функціональним призначенням дає можливість вносити, обробляти та обмінюватися інформаційними даними про зниклих дітей. У свою чергу компанія «Київстар» з допомогою послуги, яка функціонує на базі СМС-повідомлень, допоможе правоохоронним органам України оперативно сповіщати про зниклих дітей абонентів мобільного оператора, які могли перебувати поруч із місцем зникнення.

Генеральний директор ПрАТ «Київстар» Петро Чернишов зазначив, що повідомлення від мобільного оператора міститиме інформацію про дитину, обставини її зникнення, посилання на сайт зі світлиною, а також контакти поліції, куди можуть звертатися потенційні свідки, які хочуть допомогти в пошуках.

Сервіс функціонуватиме у пілотному режимі з середини вересня на території Києва. Послугу буде підключено автоматично, однак в абонентів буде змога відмовитися від отримання таких СМС-повідомлень за допомогою спеціального коду.

Джерело: http://www.kmu.gov.ua/

 

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено

Грошi

Керівника училища підозрюють у розтраті бюджетних коштів

27.03.2024

Йдеться про  безпідставне зарахування до  навчального закладу студентів та  виплату їм стипендії.

Прокурори Кропивницької окружної прокуратури повідомили про підозру директору Центральноукраїнського вищого професійного училища за фактом розтрати чужого майна, вчинене у особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України).

Читати далі

Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges