komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

СЬОГОДНІ

Події

Школи Знам’янського району: новий навчальний рік розпочався

11.09.2017

За плечима вчителів, учнів та батьків перший тиждень нового, 2017/2018 навчального року. А редакція KOMORA.INFO продовжує розповідати про минулий навчальний процес та знайомити з  деякими нововведенням цього року в загальноосвітніх закладах Знам’янського району.

У загальноосвітніх навчальних закладах Знам’янського району в 2016/2017 навчальному році навчалось 2339 учнів. Для порівняння: у 2015-2016 роках - 2357 учнів, у 2014-2015рр. – 2345. Середня наповненість класів у 2016 році становила 14,3 учнів, у 6 школах були відсутні 27 класи. Також зменшується середня наповненість класів старшої школи. Щороку збільшується кількість випускників 9-х класів, які продовжують здобувати освіту у вищих навчальних закладах І-ІІ рівнів акредитації та професійно-технічних навчальних закладах. Загалом, з 2007 року по 2017 контингент учнів зменшився на 932 дитини внаслідок демографічних факторів.

Навчально-виховний процес минулого у 2016-2017 рр. забезпечували 338 педагогічних працівників, 98 із них про атестовано на відповідність раніше присвоєній кваліфікаційній категорії або присвоєно вищу. 80 педагогів пройшли курси підвищення кваліфікації у комунальному закладі «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти ім. В. Сухомлинського» за державним замовленням.

Протягом 2016/2017 навчального року функціонувало 24 методичних об’єднань, 5 творчих груп 2 творчі лабораторії, інтервізійна група вчителів інформатики, постійно-діючи семінари.

За рахунок відділу освіти Знам’янської РДА здійснюється підвіз педагогічних працівників до роботи: 39 вчителів(вартістю 34,8 тис. грн.).

На 1 вересня 2017 року до 1 класу шкіл району прийшло 270 учнів, в Богданівській №1 та Суботцівській загальноосвітніх школах по 2 перших класи. 

Одним із пріоритетних напрямків державної політики в галузі освіти є запровадження інклюзивного навчання, що реалізує право на рівні доступ до якісної освіти дітей з особливими освітніми потребами.

Інклюзивна освіта – це система освітніх послуг, що ґрунтуються на принципі забезпечення основного права дітей на освіту та права здобувати її за місцем проживання, що передбачає навчання дитини з особливими освітніми потребами в умовах загальноосвітнього закладу.

Усі діти з особливими освітніми потребами району мають доступ до якісного навчання: 33 дитини навчалися за індивідуальною формою. В Суботцівській, Богданівській №1 та №2, Трепівській загальноосвітніх школах впроваджується інклюзивне навчання.

Матеріал підготовлений за доповіддю на серпневу конференцію начальника відділу освіти, молоді та спорту Знам’янської держадміністрації Віти Сидоренко.

Наталка Хандусенко

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено

Грошi

Керівника училища підозрюють у розтраті бюджетних коштів

27.03.2024

Йдеться про  безпідставне зарахування до  навчального закладу студентів та  виплату їм стипендії.

Прокурори Кропивницької окружної прокуратури повідомили про підозру директору Центральноукраїнського вищого професійного училища за фактом розтрати чужого майна, вчинене у особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України).

Читати далі

Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges