komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

СЬОГОДНІ

Події

В яких річках України найчистіша вода?

7.10.2017

Воду в жодній річці України не можна назвати кришталево чистою – в кращому разі вода в них буде відносно чистою. При цьому в трьох наших річках у 2017 році вода була сильно брудніша типового для країни рівня «помірно забрудненої»: найгірші показники були в двох річках басейну Приазов'я – Кальміусі та Кальчику, на берегах яких розташувався антилідер екологічного списку України – Маріуполь.

З початку року в цих двох річках спостереження зафіксували понад 27 випадків масштабного забруднення вод сполуками мангану, міді, хрому та азоту, при цьому відразу після скидання відходів підприємствами їх рівні у воді тут перевищують гранично допустимі в десяток разів.

Не набагато краща ситуація й на Полтві, яка тече через Львів, – її вода потрапляє в категорію «забрудненої». З початку року тут зафіксували 57 випадків сильного забруднення, при чому піковий вміст сполук азоту в ній у 30-35 разів перевищував допустимий, а органіки – до 18 разів вищий за ГДК.

Щодо найбільшої річки країни, то вода в Дніпрі все ще зберігає статус «помірно забрудненої», хоча з початку року в річці зафіксували майже сотню випадків високої забрудненості води.

При цьому найгіршою ситуація була на Київському, Канівському, Кременчуцькому та Дніпродзержинському водосховищах. Тут показники з марганцю часом перевищували допустимі в 20 разів, а з міді – в десять з гаком.

Водночас на Дніпровському водосховищі з початку року помітили лише 6 випадків забруднення, а на Каховському не зафіксували жодного.

Окремо варто відзначити, що єдиною сполукою, від якої води річок України більш-менш вільні, є нафта – за винятком вже згаданих Кальміусу та Кальчика, в більшості річок країни її рівень не перевищував ГДК з початку року.

Щодо річок, які зберігають відносно чисту воду, то до списку їх потрапило шість: з великих річок до цього списку увійшли Тиса, Уж та Прут, а серед річок поменше – Латориця, Бистриця та Ірпінь.

Джерело: https://www.slovoidilo.ua/

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено

Грошi

Керівника училища підозрюють у розтраті бюджетних коштів

27.03.2024

Йдеться про  безпідставне зарахування до  навчального закладу студентів та  виплату їм стипендії.

Прокурори Кропивницької окружної прокуратури повідомили про підозру директору Центральноукраїнського вищого професійного училища за фактом розтрати чужого майна, вчинене у особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України).

Читати далі

Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges