komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

СЬОГОДНІ

Війна

ЧИ ВИКОНУЮТЬСЯ ПІЛЬГИ ВЕТЕРАНАМ ВІЙНИ ?

7.11.2017

У  п. 27 ч. 1 ст. 13 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" існує згадка про цікаву пільгу для осіб згаданої категорії : «Право на позачергове забезпечення продовольчими товарами поліпшеного асортименту та промисловими товарами підвищеного попиту» . Чи працює ця система чи це тільки законодавче відлуння Радянського Союзу? 

Говорить наш постійний консультант Антон Красов:


«Прочитавши цю норму права, хочеться жити і радіти, адже у нас кожну особу зі статусом інваліда війни забезпечують промисловими і продовольчими товарами. І не простими товарами. А підвищеного попиту! Насправді це відверто порожня норма права, яка віджила своє років 30 назад і абсолютно не несе жодного сенсу і не має відношення до реальності. Такий собі правовий рудимент. Найбільш яскравий. А скільки ще подібних норм міститься в нашому законодавстві? Очевидно, що ми потребуємо повномасштабного перегляду пільг і гарантій для різних категорій населення. Ті, які не мають жодного сенсу, мають бути скасовані. Аби не створювати ілюзію реальності і не підривати авторитет до правової системи, який ще лишився. Ті пільги, які можна монетизувати, варто монетизувати. Не перекладати все на місцеві бюджети "мовляв, хай собі розбираються, у нас же децентралізація", а реально забезпечувати коштами. Не можете забезпечувати - не потрібно обіцяти і записувати нездійсненні речі в законодавство. Інші пільги, яких залишиться небагато після проробленої роботи, мають мати чіткий короткий небюрократичний алгоритм реалізації. Тоді всі розмови про пільги і гарантії стануть трохи ближчими до життя людей.»


У наступних матеріалах нашого видання читайте аналіз «порожніх» пільг, які передбачені законами  України.

Ольга Полякова

Антон Красов

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено

Грошi

Керівника училища підозрюють у розтраті бюджетних коштів

27.03.2024

Йдеться про  безпідставне зарахування до  навчального закладу студентів та  виплату їм стипендії.

Прокурори Кропивницької окружної прокуратури повідомили про підозру директору Центральноукраїнського вищого професійного училища за фактом розтрати чужого майна, вчинене у особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України).

Читати далі

Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges