komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

СЬОГОДНІ

Події

Основ споживчих знань навчатимуть у школах - рішення Уряду

5.01.2018

Основ споживчих знань навчатимуть у школах, експертизи товарів та послуг – у вишах, а до тестування якості залучатимуть молодь. Це визначено планом заходів з реалізації Концепції державної політики у сфері захисту прав споживачів на період до 2020 року, який затверджено постановою Кабінету Міністрів від 27 грудня 2017 р. № 983-р.

Документом передбачено розроблення законодавчих актів, проведення заходів за участю представників центральних органів виконавчої влади, громадських організацій, бізнес-асоціацій щодо обговорення проблемних питань у зазначеній сфері та шляхів їх вирішення; розроблення навчальних програм з метою підвищення споживчої освіти громадян.

Таким чином буде забезпечено правовий рівень захисту прав споживачів відповідно до європейських вимог, підвищено рівень правової обізнаності та поінформованості населення щодо своїх законних прав та механізмів їх захисту.

Зокрема, передбачено розроблення законопроектів з метою імплементації актів Європейського Союзу та захисту прав споживачів у сфері електронної торгівлі.

Також йдеться про створення умов для ефективного досудового (альтернативного) врегулювання споживчих спорів, питань сприяння розвитку системи незалежних досліджень рівня якості та безпеки товарів, робіт і послуг на споживчому ринку.

Значна увага приділяється інформуванню населення. Для цього передбачено створення на офіційних веб-сайтах державних органів окремих розділів для висвітлення актуальних питань у сфері захисту прав споживачів, відповідальними за це визначено  Мінекономрозвитку, Мінагрополітики, МОЗ, МОН, Держпродспоживслужбу. Упродовж 2018-2019 років місцеві органи виконавчої влади створять консультаційно-інформаційні “гарячі лінії”. Також буде вивчено європейський досвід функціонування консультаційних центрів для споживачів, який ймовірно згодом використають в нашій країні.

Навиків правильного споживання навчатимуть ще зі школи. “Основи споживчих знань” викладатимуть у загальноосвітніх навчальних закладах, для цього розроблять спеціальні освітні програми та методичні рекомендації. Також у вишах готуватимуть фахівців за спеціалізацією “Експертиза товарів та послуг.

Щорічно буде проводитись конкурс “Молодь тестує якість”, за організацію проведення якого відповідальним визначено Міністерство освіти і науки.

Джерело: https://www.kmu.gov.ua/

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено

Грошi

Керівника училища підозрюють у розтраті бюджетних коштів

27.03.2024

Йдеться про  безпідставне зарахування до  навчального закладу студентів та  виплату їм стипендії.

Прокурори Кропивницької окружної прокуратури повідомили про підозру директору Центральноукраїнського вищого професійного училища за фактом розтрати чужого майна, вчинене у особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України).

Читати далі

Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges