komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

СЬОГОДНІ

Події

Ігри на свіжому повітрі: відволікаємо дітей від комп’ютерів

15.01.2018

Ні для кого не таємниця, що серед сучасних дітей існує проблема комп’ютерної залежності, від ігор, соцмереж тощо. Саме дорослі, які усвідомлюють складність ситуації, мають знайти шляхи відволікання дітей від віртуальності й показати переваги реального спілкування та користі активного способу життя. Одне із таких завдань ставить перед собою знам’янська Громадська організація «Туристично краєзнавчий клуб «Чорнолісся» ім. В. Голого», співзасновниками якого є Валерій та Ольга Корчагіни, вчителі НВК «Знам’янська ЗШ№3 І-ІІІ ступенів – гімназія». Зимові свята – це не привід залишатися вдома і застрягти перед телевізором або за комп’ютером, а навпаки - запастися гарячим чаєм та бутербродами й вирушити на зустріч пригодам.

У суботу, 13 січня, юні знам’янчани (учні ЗШ №2 та 3) та подружжя Корчагіних зіграли в гру лазертаг, яку називають грою нового покоління, за допомогою якої у дітей розвиваються такі здібності, як самостійність, рухова координація, кмітливість, предметне мислення та засвоюються навички орієнтації на місцевості. Гра проходила у Кіровоградському клубі лазертаг «Фортеця», що розташований у Великій Северинці.

Для довідки. Лазертаг (від англ. laser — лазер, і tag — мітка), або лазерний бій, — високотехнологічна гра, що відбувається в реальному часі й просторі. Суть грискладається в тому, щоб «уразити» противника інфрачервоним променем. Вони абсолютно безпечні. Процес «попадання» фіксується спеціальними датчиками, які  знаходяться на гравцеві – прикріплені до одежі або до тіла за допомогою пов’язок.

Якщо порівнювати лазертагіз страйкболом чи пейнтболом, то суттєва перевага досягається за рахунок дальності стрільби, відсутності перешкод при умовах вітру, відсутність необхідності перезарядки (можна встановлювати unlimited), відсутність травматизму від попадання «кулі».

Докладніше про те, як пройшла гра, розповідає одна з організаторів Ольга Корчагіна: «Ми з дітьми вперше зіграли в лазертаг минулого літа. Усі були в захваті від неї. У часи комп’ютерних технологій дітей треба орієнтувати на здоров’я та активний спосіб життя. Ця гра підходить дитям, тому що відсутня загроза травмування, як наприклад, у пейнтболі. Але система схожа, теж грається у командах. Лазертаг - це гра, яка є повчальною (стратегічне мислення, робота в команді) та корисною для здоров’я (свіже повітря, фізичне навантаження). Сам процес гри привчає дітей до здорової конкуренції, що є одним із показників розвинутого суспільства. Ну й звичайно, отримуєш неймовірний запал енергії та позитиву.»

Серед гравців були й дівчата Поліна Чеботаренко, Дар’я Шкурко та Ліза Гребенюк, які а ні трохи не поступалися хлопцям у кмітливості та силі.

Про своє враження від лазертагу розповідає Ліза Гребенюк: «Вперше я зіграла в дитячому розважальному комплексі в Кропивницькому. Але це не порівняти з грою в клубі «Фортеця», де велика відкрита територія, а не приміщення. Я отримала незабутні враженнявід дня, який був наповнений позитивними емоціями, тим паче я його провела з друзями. Найскладніший момент гри для мене, це коли потрібно було захопити базу супротивника, треба було швидко пробігати велику дистанцію. Тобто, ця гра надає гарне фізичне навантаження. Я б хотіла пограти зі своїми друзями, тому планую провести там свій день народження. А ще було б класно поїхати туди цілим класом.»

Наталка Хандусенко

 

 

 

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено

Грошi

Керівника училища підозрюють у розтраті бюджетних коштів

27.03.2024

Йдеться про  безпідставне зарахування до  навчального закладу студентів та  виплату їм стипендії.

Прокурори Кропивницької окружної прокуратури повідомили про підозру директору Центральноукраїнського вищого професійного училища за фактом розтрати чужого майна, вчинене у особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України).

Читати далі

Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges