komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

СЬОГОДНІ

Події

В Україні одразу кілька областей встановили рекорди у сільському господарстві

16.01.2018

В Україні оприлюднили досягнення кожної області за минулий рік. Серед них і рекорди у галузі сільського господарства. Правда, про рекорди Кіровоградської області нічого не зазначено. А який стан сільського господарства саме в нашому Знам’янському районі?

Так, у Волинській області минулого року посівна площа під урожай вівса склала максимальні для України 38,5 тис. га, а на Миколаївській віддали рекордні 8 тис. га під урожай олійного льону. У Тернопільській області зафіксували найбільший показник зростання індексу сільгосппродукції (7,5%), а на Черкащині виростили найбільше сільськогосподарських тварин у живій масі.

Стан сільського господарства у Знам’янському районі

Питома вага Знам’янського району в загальному обсязі виробництва продукції сільського господарства області становить 6,4 %. За цим показником району належить 4-те місце серед районів області.

Агропромисловий комплекс регіону формують: суб’єкти сільського господарства, зокрема 114 сільськогосподарських підприємств різних форм власності та господарювання, 84 фермерських господарств та 1448 особистих селянських господарств.  В галузі працює понад 1200 осіб; 2 суб’єкти господарювання усіх форм власності харчової промисловості, на яких працюють 26 осіб.

У сільськогосподарському виробництві залучено 85,0 тис. га ріллі, що складає 4,8 % від загальної площі ріллі області.                

У галузі рослинництва середньорічні обсяги виробництва зерна складають близько 265 тис.  тонн, соняшнику  – 48 тис. тонн, цукрових буряків –22 тис. тонн, овочів – 15 тис. тонн. 

За останнє десятиліття (з 2006 до 2016 року) врожайність зернових збільшилась з 33,0 ц/га до 56,9 ц/га (у 1,7 раза), соняшнику з 17,6 ц/га до 22,7 ц/га (у 1,3 раза), цукрових буряків із 344,8 ц/га до 345,9 ц/га.

У районі сформувались близько 10 великих аграрних формувань, які у своїй діяльності використовують 63,4% сільськогосподарських угідь (42265га), залучених у виробництво сільськогосподарськими підприємствами. Такі підприємства переважно здійснюють діяльність у галузі рослинництва і є основними виробниками зерна, технічних культур та експортерами сільськогосподарської продукції.

Підготовлено за інформацію сайту https://kurkul.com та районною Програмою розвитку агропромислового комплексу Знам’янського району на 2018-2023 роки».

Наталка Хандусенко

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено

Грошi

Керівника училища підозрюють у розтраті бюджетних коштів

27.03.2024

Йдеться про  безпідставне зарахування до  навчального закладу студентів та  виплату їм стипендії.

Прокурори Кропивницької окружної прокуратури повідомили про підозру директору Центральноукраїнського вищого професійного училища за фактом розтрати чужого майна, вчинене у особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України).

Читати далі

Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges