komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

СЬОГОДНІ

Люди

Жінки Знам’янщини про свято 8 березня

8.03.2018

Для багатьох жінок 8 березня – це свято жіночності, весни та асоціюється з квітами. У цей день жінки часто відпочивають від буденних жіночих справ, знаючи, що їх чоловіки все зроблять за них і для них. Але 8 березня – це також день особливої шани та уваги до бабусь, сестер, доньок. Це день подарунків, чия вартість неважлива, тому що головне - увага і від усього серця. Редакція KOMORA.INFO поцікавилася у представниць прекрасної статі Знам’янщини про те, що для них означає це свято, як вони зазвичай його святкують і які подарунки їм запам’яталися найбільше? Героїні нашого матеріалу різні за професіями та видами діяльності, але усі вони жіночні, прекрасні, незрівнянні!

Керівник апарату Знам’янської районної державної адміністрації Олена Слюсаренко: «8 березня зазвичай святкують вдома. Дуже люблю чути привітання від усіх знайомих чоловіків. Особливо ціную приємну святкову атмосферу дому та вітання чоловіка. Це свято для мене - заслужена данина поваги до жінки. Ким би вона не була. Адже жінка - це королева життя, початок всіх початків! Найбільше запам'яталося 8 березня в мої 22 роки. Я була молодою мамою, студенткою. А ніхто зі святом і не привітав. Ось так буває теж.»

Начальник відділу культури та туризму Знам’янського міськвиконкому Світлана Бабаєва: «8 березня по-особливому не святкую. На мою думку, жінки заслуговують на те, щоб їх цінували, ними захоплювались і їх оберігали не раз на рік, а щодня. Але від можливості отримати додаткову "порцію" уваги я не відмовлюсь. Це свято для мене – звичайна можливість побути в колі дорогих і рідних мені людей. Щодо подарунка – це був букет лісових квітів, який з'явився чарівним чином і був надзвичайно гарним.»

Координатор ГО «Знам’янське об’єднання «Майдан», депутат Знам’янської міської ради Наталія Тишкевич: «8 березня  для мене це суто жіночий день, сповнений любові, тепла і квітів. Ніколи не вбачала в ньому ніякого політичного забарвлення, і пропозиції перейменовувати його у «День боротьби за права жінок» не сприймаю. Для мене це традиційно день особливої уваги до жінок, дівчат. День сюрпризів і привілеїв – не готувати сніданок, не мити посуд, не прибирати. Це день турботи та любові.  Зазвичай святкую цей день в колі сім’ї.»

Керівник ГО «Центр Громадських Ініціатив – РАЗОМ» Тетяна Захарчук: «Святкування кожного року різне, але зазвичай в колі друзів і рідних, святковий стіл, квіти, подарунки. Свято 8 березня у першу чергу – це повага до жінки чоловіка, до матусі - дитини, до бабусі – всіх рідних. Це свято весни, пробудження землі. Подарунок, який найбільш запам’ятався – це квітка (драцена) від донечки за кошти, які вона назбирала на Різдво, коли носила вечерю. На той час їй було 11 років, зараз вже 20. Ця квітка є улюбленою в моїй оселі.»

Координатор Всеукраїнської ініціативи "Активна Громада" в м. Знам'янка,  викладачка професійно-теоретичної підготовки ПТУ №12, Олена Олізько: «8 березня я святкую в колі своєї сім’ї з чарівним букетом квітів, улюбленими цукерками, оповита любов’ю та ніжністю. Особисто для мене - це свято жіночності та чоловічої вдячності прекрасній половині людства! А щодо подарунка: цей день для мене – безліміт на картці моїх бажань! Але я жінка совісна, тому багато з цієї картки не витрачаю.»

Вчитель математики НВК «Знам’янська ЗШ І-ІІІ ст. № 2- ліцей» Віра Орищенко: «8 березня я відпочиваю вдома. Чоловік, як зажди прокидається раніше мене і готує святковий сніданок. Потім він мене будить, вітає зі святом (це завжди квіти та сюрприз-подарунок) та запрошує до святкового столу. Я весь день відчуваю себе королевою, оскільки просто відпочиваю, а всі домашні справи, особливо кухня, бере на себе чоловік. 8 березня - це дійсно жіноче свято, оскільки в цей день нас, жінок, не залишають без уваги, турботи й, звичайно ж, кожен люблячий чоловік хоче звернути увагу на те, як він кохає свою дружину.У цей день вихідний і це дійсно свято. Усі подарунки мені до душі, якщо їх дарує люблячий чоловік і зовсім немає різниці, скільки він буде коштувати - головне, щоб подарунок був від душі.»

Інженер з лісових культур ДП «Чорноліський лісгосп» Олена Кирпа: «Жіноче свято я завжди святкую в колі сім'ї. Ну якщо можна сказати "святкую". Чоловік зранку готує смаколики, (він чудові торти вміє робити). І ми всією родиною збираємося за столом, пустуємо, п'ємо каву з солодощами. Потім усією родиною йдемо до лісу (якщо дозволяє погода). Цього року, мабуть, традицію змінимо, бо на вулиці справжня зима. У лісі ми завжди фотографуємо перші лісові квіти. У мене на комп'ютері такі фото займають десятки гігабайтів. Взагалі, я 8 березня порівнюю зі Святвечором. Для мене це свято сімейне, тихе, в домашніх капцях з філіжанкою запашної кави. Це свято поваги до жінок, мам, сестричок, бабусь, подруг. Це свято має бути, хай кожна жінка відчуває себе справжньою жінкою, тендітною, милою, хоч раз на рік, адже зараз багато з них займаються справами на рівні з чоловіками. У моїй родині не заведено на восьме березня дарувати дорогі подарунки. Головне не його вартість, головне - увага. Найприємнішим є ранок, коли прокинувшись, відчуваєш запах весни, а відкривши очі, бачиш на подушці пучечок первістків, пролісків чи "котиків" і розумієш, що життя прекрасне, тебе все ж таки кохають і поважають. А як по-іншому? Без любові життя не варте нічого. Я вітаю всіх жінок світу! Хай дні будуть довгими та щасливими, теплими та багатими на посмішки. Нехай здійснюються всі мрії!»

Заступниця завідуючої з виховної роботи філії «Диківська ЗШ І-ІІІ ступенів» Світлана Кулікова: «Свято 8 березня я святкую у сімейному колі - чоловік, син, мама, тато. Окремо святкую з чоловіком. Також святкую з колегами. Це свято для мене особисто асоціюється з весною, жіночністю й з вихідним днем. Найбільш значущий подарунок для мене на свято - це листівка та квіти від сина та чоловіка. Працюючи у школі, найприємнішим подарунком були поробки учнів, виготовлені власноруч.»

Керівник Знам’янської організації захисту тварин «Дай лапу» Богдана Стоян: «8 березня зазвичай не святкую. Це свято для мене означає, що прийшла весна. У цей день отримую квіти, тому пам'ятаю їх найбільше.»

Зі святом Вас, любі ЖІНКИ! Хай завжди в душі панує весна, в серці – любов, в родині – злагода та взаєморозуміння!

Наталка Хандусенко

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено

Грошi

Керівника училища підозрюють у розтраті бюджетних коштів

27.03.2024

Йдеться про  безпідставне зарахування до  навчального закладу студентів та  виплату їм стипендії.

Прокурори Кропивницької окружної прокуратури повідомили про підозру директору Центральноукраїнського вищого професійного училища за фактом розтрати чужого майна, вчинене у особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України).

Читати далі

Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges