komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

СЬОГОДНІ

Події

Як працює міська Програма підтримки учасників АТО та їх сімей?

23.04.2018

У місті Знам’янка діє Програма соціальної підтримки сімей загиблих учасників антитерористичної операції, військовослужбовців і поранених учасників АТО та вшанування пам’яті загиблих на 2016-2020 роки. Який її зміст, і які заходи були здійснені у 2017 році?

На обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги, управління соціального захисту населення перебуває 6 осіб з інвалідністю внаслідок війни з числа учасників АТО, 266 учасників бойових дій, 9 сімей загиблих (померлих) учасників АТО (19 дорослих, 6 дітей), 2 учасники війни з числа учасників АТО.

Протягом 2017 року надана матеріальна допомога учасникам АТО, членам їхніх сімей, членам сімей загиблих учасників АТО на загальну суму 472,9 тис. грн. : державного бюджету – 323,1 тис. грн.; обласного бюджету - 20,8 тис. грн.; міського бюджету - 129,0 тис. грн.

З метою впорядкування збору благодійної допомоги на підтримку воїнів АТО, у червні 2015 року відкритий цільовий благодійний рахунок для підприємств, організацій, фізичних осіб та інших бюджетних установ. Станом на 01.01.2018 р. на рахунку обліковується  6 грн.

За рішенням Спілки ветеранів АТО кошти з благодійного рахунку в сумі 1970,00 грн. в травні 2016 року передані родині загиблого учасника АТО Єфремова Д.С. для організації поховання.

Дітям загиблих учасників АТО щорічно до Дня захисту дітей, до свята Св. Миколая, Новорічних та Різдвяних свят надається грошова допомога та подарунки.

На квартирному обліку Знам’янського міськвиконкому перебувають 44 особи з числа учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни із числа учасників АТО, членів сімей загиблих учасників АТО.

По Державній Програмі забезпечення житлом учасників АТО та членів їхніх сімей придбана квартира родині загиблого учасника АТО Голого В.А.

Відповідно до чинного законодавства при міськвиконкомі створена і працює комісія щодо розгляду заяв членів сімей загиблих військовослужбовців та осіб з інвалідністю внаслідок війни І - ІІ груп з числа учасників АТО про виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення.

Станом на 01.01.2018 р. виплачена грошова компенсація на придбання житла в сумі 1620,6 тис. грн. членам сімей загиблих Єфремова Д.С. (придбана квартира), Носкової К.В. (придбана квартира) та особі з інвалідністю внаслідок війни І групи Осіпову О.С. (придбаний будинок).

У грудні 2017 року проведена робота по зарахуванню коштів державного бюджету у сумі 558,329 тис. грн. на рахунок зі спеціальним режимом використання у відділенні ПАТ “Державний ощадний банк України” родині загиблого учасника АТО Кісліченка Д.С. з подальшим використанням цих коштів на придбання житла. Крім цього, комісійно розглянуті та подані документи на придбання житла ще одній родині загиблого учасника АТО Трубіна С.С.

Задоволено 74 заяви від учасників АТО про надання дозволу на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка) по вул. Світанковій, вул. Прохорової, вул.9 Грудня, 50 років Перемоги, та 35 заяв - про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок  для подальшої передачі у власність.

У відповідності до  чинного законодавства  в ході проведення оздоровчої кампанії забезпечуються безкоштовним оздоровленням та відпочинком у пришкільних таборах відпочинку діти учасників АТО, загиблих та поранених у зоні АТО, які цього потребують. У 2017 році забезпечено безкоштовним оздоровленням 8 дітей та відпочинком у пришкільних таборах відпочинку 34 дитини учасників АТО.

Відповідно до Порядку організації харчування дітей, батьки яких є учасниками АТО, на 2017 рік, затвердженого рішення виконавчого комітету Знам’янської міської ради від  19 січня 2017 року № 14, безкоштовним одноразовим  харчуванням охоплено 76 учнів загальноосвітніх навчальних закладів – дітей учасників АТО.

Відповідно до  рішення виконавчого комітету від 19.01.2017 р. № 14 "Про затвердження Порядку організації харчування дітей, батьки яких є учасниками АТО, на 2017 рік" вихованці дошкільних навчальних закладів харчуються безкоштовно (64 дитини).

КЗ «Знам'янська міська лікарня ім. А.В.Лисенка» та Кіровоградським обласним госпіталем для ветеранів війни проводиться безоплатне медичне лікування військовослужбовців і поранених учасників АТО.У КЗ «Знам'янська міська лікарня ім. А.В.Лисенка» на диспансерному обліку перебуває 122 особи (2 особи з інвалідністю внаслідок війни, 120 учасників бойових дій); пройшли медогляди - 70 осіб; з метою санаторно-курортного лікування в оздоровчих закладах – 26 осіб; проліковано: амбулаторно - 37 осіб, стаціонарно - 48 осіб.

Створено за матеріалом про хід виконання у 2017 році міської Програми соціальної підтримки сімей загиблих учасників антитерористичної операції, військовослужбовців і поранених учасників АТО та вшанування пам’яті загиблих на 2016-2020 роки.

Підготувала Наталка Хандусенко

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено

Грошi

Керівника училища підозрюють у розтраті бюджетних коштів

27.03.2024

Йдеться про  безпідставне зарахування до  навчального закладу студентів та  виплату їм стипендії.

Прокурори Кропивницької окружної прокуратури повідомили про підозру директору Центральноукраїнського вищого професійного училища за фактом розтрати чужого майна, вчинене у особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України).

Читати далі

Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges