komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

СЬОГОДНІ

Новина дня

В Україні обмежили будівництво за містом

22.10.2018

В Україні набули чинності нові державні будівельні норми, які обмежують максимальну висоту житлової забудови в залежності від класифікації населених пунктів і чисельності їх населення. 

Про це повідомили у прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Як розповів міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Лев Парцхаладзе, Київська область щороку вводить в експлуатацію біля 2 млн кв. м житла, в той час як Київ – 1,5-1,6 млн кв. м.

За його словами, сільська місцевість забудовується як у містах, хоча немає для цього достатніх інженерних комунікацій, не вистачає соціальної інфраструктури.

Крім того, коли будуються  25-30 поверхові будинки у селах, то відсутня пожежна безпека, адже в регіонах немає можливості ліквідувати пожежу в таких висотних будівлях.

Згідно з ДБН, у сільських населених пунктах з чисельністю до 1000 осіб допускається виключно садибна забудова; понад 1000 осіб — садибна забудова та багатоквартирні будинки висотою до 12 м (до 4-х поверхів включно).

У селищах міського типу дозволяється будівництво багатоквартирної житлової забудови до 15 м (до 5 поверхів включно). У містах з чисельністю до 50 тис. – висотність багатоквартирної житлової забудови до 27 м (до 9-ти поверхів включно).

У містах з населенням 50-100 тис. можна будувати будинки до 48 м (до 16-ти поверхів включно). У містах з чисельністю понад 100 тис. висотність багатоквартирних будинків встановлюється документацією з просторового планування.

Висота визначається без врахування шатрової покрівлі у разі її влаштування. У разі будівництва на складному рельєфі висота визначається із врахуванням цокольного поверху.

https://day.kyiv.ua

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено

Грошi

Керівника училища підозрюють у розтраті бюджетних коштів

27.03.2024

Йдеться про  безпідставне зарахування до  навчального закладу студентів та  виплату їм стипендії.

Прокурори Кропивницької окружної прокуратури повідомили про підозру директору Центральноукраїнського вищого професійного училища за фактом розтрати чужого майна, вчинене у особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України).

Читати далі

Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges