komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

СЬОГОДНІ

Новина дня

Офіційно: пенсіонери зможуть стати нянею і додати стажу

16.02.2019

Українські пенсіонери можуть стати «муніципальною нянею» для своїх онуків, але є деякі нюанси. Про це розповіли в Мінсоцполітики

ФАКТ. За даними відомства, щоб стати «муніципальною нянею», пенсіонери повинні бути зареєстровані як фізична особа підприємець або юридична особа, яка надає послуги з догляду за дітьми до 3-х років. Відповідно, тільки в цьому випадку батьки зможуть укласти офіційний договір про працевлаштування на посаді няні з бабусею (або дідусем) дитини.

ЗАЗНАЧИМО, в міністерстві підкреслили, що така пропозиція буде актуально для тих літніх людей, яким не вистачає страхового стажу для виходу на пенсію.

НАГАДАЄМО, з 1 січня в Україні запрацювала нова соціальна програма – «муніципальна няня». Сім’я з дитиною до 3 років може отримувати 1626 грн щомісяця на оплату послуг гувернантки. Розмір відшкодування – прожитковий мінімум на дітей віком до шести років. Протягом року він буде змінюватися (з 1 липня – 1699 грн, з 1 грудня – 1779 грн).

ДО РЕЧІ, грошову компенсацію за послуги няні не зможуть отримати батьки-вихователі дитячих будинків сімейного типу, а також прийомні батьки, якщо вони вже отримують допомогу від держави.

http://www.uarp.org

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено

Грошi

Керівника училища підозрюють у розтраті бюджетних коштів

27.03.2024

Йдеться про  безпідставне зарахування до  навчального закладу студентів та  виплату їм стипендії.

Прокурори Кропивницької окружної прокуратури повідомили про підозру директору Центральноукраїнського вищого професійного училища за фактом розтрати чужого майна, вчинене у особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України).

Читати далі

Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges