komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

СЬОГОДНІ

Люди

«Знімайте капелюшок провінційних підлітків»: знам’янчанка Марія Жукова про «Школу успіху»-2019

14.08.2019

Кожна історія успіху починається з активності: людина встає і вирушає до мети, наміру чи вчинку… Знам’янчанка Марія Жукова минулого року стала учасницею  локальної «Школи успіху» іншої активної розумниці Дар’ї Печонкіної. Тоді у Марії   виникло бажання спробувати себе у аналогічній школі у 2019-му. Мрія здійснилась, мета дівчини теж… 

Практики проведення тематичних шкіл для молоді в Україні стають все більш популярними. З 2011 року Klitschko Foundation започаткував  проект «Школа успіху» для підлітків 14-16 років. Всі разом, після дуже тривалого відбору і кастингу, 50 дівчаток і 50 хлопців мають унікальну можливість не тільки знайти однодумців, а й зробити перший вагомий крок на шляху до своєї мети, тобто,  власний проект.

  • Дуже приємно, що цього року командна робота, лекції, екскурсії супроводжувались емоціями, тобто тренери нас постійно спонукали до рефлексій, - ділиться Марія Жукова. – Це дуже незвичне навчання, де не тільки дають знання, фактаж, лекції, а спонукають до обговорень і дій.

Навчання у «Школі успіху» почалося з формату лекцій, тобто у сам  день візиту вже було 4 лекції по півтори години, серед них історичні факти, теорія лідерства і так далі… Це викликало настороженість багатьох учасників, адже такого інтенсиву мало хто  очікував. Марія ділиться, що навіть виникло відчуття сумніву обрання проекту, але вже наступного дня все змінилось. Головне змінилось відчуття присутності в «Школі успіху», бо почалось спілкування з однолітками і ще дуже потрібна інформація  про саморозвиток, самопрезентацію, мовлення. Лектор Олександр Зайома взагалі вразив молодь форматом свого викладання, а інший тренер Юрій Кручин навчив, як правильно досягати цілей у житті.

  • Із всіх 10 днів навчання я не можу обрати одну найкращу лекцію, бо теми нових знань були такі різні і кожна цікава і незвична, - додає Марія Жукова. – Не можна оминути увагою екскурсії до Софії Київської, веганське кафе, мережа простору Перемога SPACE та ювелірний дім «ZARINA».

Серед багатьох факторів, яка вразили дівчину у організації школи, було стимулювання відчуття довіри. Довіри, як відчуття в різних ситуаціях життя, для командного духу, і зараз це стало головним у спілкуванні дівчаток після закінчення школи, адже всі вони не лишили проект поодинці, а стали однією командою тепер у різних куточках України.

Перший свій досвід участі у всеукраїнському проекті «Школа успіху» Марія Жукова називає успішним, тепер вона буде організовувати власну локальну школу у Знам’янці, зареєструватись всім бажаючим можна за посиланням - https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfbdGvkNXs14cUNOKhApZUzyEPNn79trf76HtjsFb1d2fqj7Q/viewform?fbclid=IwAR0qTV4V3FOdwFthDhPQ1WdkZ9H1YJpZh74QdGgFkm9q-axjv4S_XrIA4E8

Марія Жукова має наміри протягом двох днів (19-20 жовтня) у своїй школі навчити підлітків  саморозвитку, лідерства, мотивації і  запросити цікавих спікерів з усієї України…

Підготувала Оксана Войчишина

Фото надане Марією Жуковою

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено

Грошi

Керівника училища підозрюють у розтраті бюджетних коштів

27.03.2024

Йдеться про  безпідставне зарахування до  навчального закладу студентів та  виплату їм стипендії.

Прокурори Кропивницької окружної прокуратури повідомили про підозру директору Центральноукраїнського вищого професійного училища за фактом розтрати чужого майна, вчинене у особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України).

Читати далі

Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges