komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Грошi

Добровільна сплата єдиного соціального внеску (ЄСВ)

2.03.2020

Страховий стаж – це період (строк), протягом якого особа підлягає загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню та за який щомісяця сплачено страхові внески в сумі, не меншій за мінімальний страховий внесок. 

Громадяни, які у певні періоди не належали до категорії застрахованих осіб, тобто з якихось причин офіційно не працювали, мають право укласти договір про одноразову сплату у системі загальнообов'язкового державного пенсійного страхування (за попередні періоди) або договор про добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування (на майбутній період), щоб у майбутньому мати змогу отримувати пенсійні виплати. Такий договір можна укласти не менше ніж на рік.

Питання та умови укладання договору про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування врегульоване статтею 10 Закону України від 08.07.2010 № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та Інструкцією про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 20.04.2015 № 449.

Заява та необхідні документи подаються до податкового органу за місцем проживання.

 З особою, яка подала заяву, після перевірки викладених у ній відомостей, у строк не пізніше ніж 30 календарних днів з дня отримання заяви укладається договір за обраним видом.

Договір про добровільну участь набирає чинності з дня його підписання.

Громадяни самостійно для себе визначають період за який мають можливість укласти договір про добровільну участь та сплатити страхові внески. Разом з тим, місячний розмір страхових внесків не може бути меншим за мінімальний страховий внесок (на сьогодні 1039,06 грн.) та розраховується виходячи з мінімальної заробітної плати, діючої на день укладання договору (з 01.01.2020 мінімальна заробітна плата складає 4723,00 грн.). Для договорів про одноразову сплату за попередні періоди – сума складатиме вдвічі більше (мінімальний страховий внесок на місяць помножений на коефіцієнт 2). Одноразова сплата єдиного внеску здійснюється однією сумою за весь період.

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges