komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Грошi

Від чого залежить розмір допомоги по безробіттю?

16.03.2022

 Питання визначення розміру допомоги по безробіттю врегульовані нормами Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття” (далі – Закон). 

Визначення розміру допомоги по безробіттю залежить від декількох факторів – наявності факту сплати страхових внесків щодо заробітної плати працівника (чи є особа застрахованою особою), періоду сплати таких внесків протягом 12 місяців, що передують реєстрації як безробітного, та протягом трудової діяльності, причини звільнення з останнього місця роботи.

В залежності від вказаного виплата допомоги по безробіттю здійснюється в мінімальному розмірі або залежно від страхового стажу.

Про мінімальний розмір допомоги по безробіттю вже були розміщені матеріали на сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості у Фейсбук під рубрикою “Правовий порадник шукача роботи”.

Відповідно до частини 1 статті 22  Закону, право на допомогу по безробіттю залежно від страхового стажу мають застраховані особи, визнані у встановленому порядку безробітними, страховий стаж яких за 12 місяців, що передували реєстрації як безробітної, становить не менше 6 місяців за даними Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Далі розмір допомоги по безробіттю регулюється частиною 1 статті 23 Закону і залежить від страхового стажу (до 2-х років – 50% середньої заробітної плати, від 2-х до 6-ти років – 55%, від 6-ти до 10-ти років – 60%, понад 10 років – 70%) та тривалості безробіття (перші 90 календарних днів – 100%, протягом наступних 90 календарних днів – 80%, у подальшому – 70%).

Розмір допомоги по безробіттю не може перевищувати 4-кратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (наразі 9924 грн) та бути менше мінімального розміру допомоги (1800 грн).

З повним текстом Закону є можливість ознайомитись на вебсторінці Державного центру зайнятості.

Детальніше за посиланням: https://www.dcz.gov.ua/docs?page=4

 Кіровоградський обласний центр зайнятості

Також читайте:

ПОЛІЦЕЙСЬКІ КІРОВОГРАДЩИНИ ПРОДОВЖУЮТЬ НЕСТИ СЛУЖБУ В ПОСИЛЕНОМУ РЕЖИМІ 

У ВИПАДКУ ВИЯВЛЕННЯ ФАКТІВ ЗАВИЩЕННЯ ЦІН ЗВЕРТАЙТЕСЬ НА ОБЛАСНУ «ГАРЯЧУ  ЛІНІЮ»

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges