komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Грошi

Понад 20 тисячам працюючих пенсіонерів Кіровоградщини перерахують пенсію  

8.04.2022

 

Щороку Пенсійний фонду України з 01 квітня без додаткових звернень осіб проводить перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам, які станом на 1 березня 2022 року набули право на зазначений перерахунок. Пенсію перерахують тим пенсіонерам, які працюють, і кому пенсія була призначена або вже перерахована два роки тому і більше. Таких пенсіонерів в Кіровоградській області налічується понад 20 тисяч осіб. 

Як зміниться розмір пенсії після проведеного перерахунку?

Розмір пенсії розраховується для кожного пенсіонера індивідуально і залежить від тривалості набутого страхового стажу (коефіцієнта стажу), величини заробітної плати (коефіцієнта заробітку), а також права на надбавки та підвищення.

Чи потрібно звертатися до органів Пенсійного фонду?

Відповідний перерахунок пенсії буде проведено автоматично, без особистого звернення пенсіонера, на найбільш вигідних умовах, тобто з урахуванням стажу після призначення (перерахунку) пенсії або з урахуванням стажу та заробітної плати після призначення (перерахунку) пенсії.

Оскільки змінено терміни подання звітності…

Звертаємо увагу, що з 01 січня 2021 року набрали чинності зміни до Закону України “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” та Податкового кодексу України, якими передбачено подання звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування і податку на доходи фізичних осіб щокварталу (замість щомісяця).

Тому доплатять не раніше червня…

Дані про страховий стаж за січень та лютий 2022 року надійдуть зі звітністю за І квартал та відобразяться в системі персоніфікованого обліку не раніше середини наступного кварталу. Відповідно, автоматичний перерахунок пенсії у 2022 році буде проведено в травні-червні цього року (після надходження відомостей про сплату єдиного внеску за вказаний період), із датою перерахунку з квітня місяця та із проведенням відповідної доплати у червні 2022 року.

 

Також читайте:

КОМПЕНСАЦІЯ ДЛЯ РОБОТОДАВЦІВ: ХТО МОЖЕ ОТРИМАТИ ДЕРЖАВНУ ФІНАНСОВУ ПІДТРИМКУ

ДІЄ «ГАРЯЧА ЛІНІЯ» ПСИХОЛОГІЧНОЇ ДОПОМОГИ

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges