komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

ЗНО-2017. ЩО НОВОГО? (ЧАСТИНА ДРУГА)

17.05.2015

Наше видання продовжує знайомити читачів із нововведеннями в ЗНО у 2017 році. До уваги наступні зміни:

Зміни в бальній системі

Перерахунок відбувся балів шкільного атестату. У минулому році ці оцінки перераховувалися виходячи зі шкали в 60 балів. На сьогоднішній день шкала оцінювання збільшена до 200 балів за атестат. Наприклад, 3 бали за старою системою тепер прирівнюються до 118 7 балів – до 152 а 9 – до 171 балу.

Скасовано мінімальний прохідний бал

Нагадаємо, що в кампаніях минулих років варіант, що випускник не здасть ЗНО, в принципі не передбачався. У будь-якому випадку він отримував сертифікат з зазначеними в ньому мінімальними балами. У новому навчальному році випускникам доведеться продемонструвати якийсь мінімальний рівень знань і набрати бали, в іншому випадку тест вважає не зданим, бали атестата не враховуються, а сертифікат не видається.

Інновації в розрахунку коефіцієнтів конкурсних балів

Нові законодавчі норми розширили повноваження Вишів в даному питанні. Починаючи з поточної вступної кампанії, кожен навчальний заклад буде самостійно вирішувати, яким чином формується бал для вступу. Міносвіти визначає тільки деякий процентний проміжок, який потрібно враховувати при розробці рейтингу документів школярів, вступників до ВНЗ. Як виглядає нова система: 1)Як мінімум 20% рейтингового бала повинні визначатися балами, отриманими за проходження ЗНО; 2)Як мінімум 10% загального балу повинні визначатися балами за атестат про отримання середньої освіти; 3)Якщо вступ до ВНЗ передбачає проведення творчого конкурсу, цей вид випробування може займати до 50% від загального рейтингового балу; 4)Залишені бали можуть бути розподілені на грамоти, дипломи та сертифікати за перемогу в конкурсах або МАНах, за проходження підготовчих курсів і т. д.

За матеріалами http://2017pik.pp.ua

 

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges