komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Нові сайти для навчальних закладів Знам’янського району

19.05.2017

Вчора, 18 травня, на базі Дмитрівської ЗШ №2 відбувся навчальний семінар «Шкільний сайт». Розроблено нові сайти для 16 загальноосвітніх навчальних закладів (не змінився сайт лише у Суботцівської ЗШ, який відповідає вимогам). Також створено сайти для Знам’янського районного центру дитячої та юнацької творчості, районного методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Знам’янської райдержадміністрації, районної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи. 

Участь в семінарі взяли вчителі шкіл району, які відповідають за адміністрування сайтів своїх навчальних закладів. Семінар провів автор проекту створення сайтів, головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Знам’янської райдержадміністрації Віктор Слюсаренко, який розповів про основні принципи наповнення та роботи з текстовим редактором сайту, надав відеоуроки для практичного користування. Створені сайти нині працюють у тестовому режимі і будуть повністю наповненні до 1 вересня 2017 року. 

  • Вікторе Володимировичу, чому вирішили створити нові сайти для навчальних шкіл району?
  • Ми маємо рухатися крок в крок з розвитком науки. Навчальні заклади мають мати «своє обличчя» - сайт. Раніше сайти шкіл мали різні структури та розміщені на безкоштовному сервері, який має чимало недоліків. В інтернеті є багато пропозицій розміщення свого ресурсу без затрат, одними з найбільш відомих сервісів вважається Ucoz та narod.ru, у яких є свої правила та умови. У цих умовах права власника сайту обмежені. В якому сенсі? Справа в тому, що в будь-який момент акаунт власника може бути закритий. До того ж, у разі підвищеного навантаження на сервер, сайт може досить довго завантажуватись, а то й зовсім не функціонувати. Недоступність сайту може обчислюватися годинами, а то і днями. Відповідальність за дані незручності ніхто не несе, а звернення в технічну підтримку може залишитися без відповіді. Нічого безкоштовно не надають. У безкоштовних шаблонах сайтів «вбудовані» різні шкідливі гіперпосилання, за яких антивірусні програми блокують вхід на сайт. Як наслідок, менша відвідуваність сайту. Мінусом безкоштовного серверу є також його несолідність в мережі. Сайти навчальних закладів району мають подібну структуру і є системою. Автоматизована подача останніх новин з сайту районного методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту. Планується у найближчому майбутньому створити новий сайт відділу освіти, молоді та спорту Знам’янської райдержадміністрації, з якого теж будуть подаватися новини на сайти навчальних закладів. Відзначу, що в Україні Знам’янський район є першим, у якого жодної школи немає на безоплатному сервері. Сайт навчального закладу має бути потужним інструментом взаємодії з: батьками, педагогічним колективом, громадськістю, іншими закладами, органами місцевого самоврядування,  ЗМІ,  іншими зацікавленими особами.
  • Можна більш детально охарактеризувати структуру нових сайтів шкіл?
  • Як вже зазначав, структури шкіл подібні. Не ставилося за мету зробити вишуканий, яскравий та насичений сайт. Головне - доступність управлінням сайтом вчителями. Чітко виокремлена стрічка новин сайту, є два меню (верхнє та у боковій колонці). Можливість швидкого пошуку інформації на сайті за допомогою модулів «Пошук», «Архів новин» та «Календар» по даті публікації новини та ключовим словам. Також на сайті є контактна інформація і лічильник відвідуваності сайту.

Підготувала Наталка Хандусенко

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges