komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

На Черкащині нові афери з кадастровими номерами, а на Кіровоградщині знову рейдерство?

15.06.2017

В Україні виявлена нова афера з земельними ділянками. Чиновники змінюють кадастрові номери існуючих земельних паїв і на свій розсуд розпоряджаються “новими” землями. У той же час люди, які мають на руках державні акти, фактично залишаються без земельних ділянок. Про аферу стало відомо з листа міністру аграрної політики і продовольства Тарасу Кутовому від гендиректора ТОВ СП “НІБУЛОН” Олексія Вадатурського. 

Згідно з листом, компанія виявила таку ситуацію на території Іванівської сільради Чигиринського району Черкаської області (https://www.lisportal.org.ua/79477/) . Ряд місцевих жителів з 2008 року були орендодавцями “НІБУЛОНа”. Договори з ними підписані до 2023 – 2028 року і зареєстровані в Держреєстрі речових прав на нерухоме майно відповідно до вимог чинного законодавства.

Однак, в квітні 2017 року стало відомо, що 13.10.2016 розпорядженням Чигиринської РДА було видано дозвіл на розробку техдокументації на землевпорядкування на цих ділянках ТОВ “Капітал-Ріелт С.Д.” на більш ніж 57 га. При цьому наділи були виділені нібито з нерозподілених (невитребуваних) земельних паїв. Вже на підставі цього рішення був укладений договір оренди – тепер одержувачем коштів буде Чигиринська РДА та Іванівська сільрада, а не пайовики. До складу цих земельних ділянок увійшли понад 31 га землі, яка знаходиться в оренді “НІБУЛОНа”.

“При цьому, при формуванні земельних ділянок загальною площею 57,5074 га, були безпідставно змінені кадастрові номери земельних ділянок, що належать фізичним особам на праві власності і перебувають в користуванні нашого суспільства відповідно до раніше укладених договорів оренди землі, і передані дані земельні ділянки в оренду ТОВ “Капітал-Ріелт С.Д.” вже з певними іншими кадастровими номерами”, – наголошується в листі.

Згідно із законодавством, кадастровий номер скасовується лише у разі скасування державної реєстрації земельної ділянки. Зміна власника або користувача земельної ділянки, зміна відомостей про неї не є підставою для скасування кадастрового номера. Крім того, з ділянками не відбувалося поділів і об’єднань, що могло б спричинити скасування держреєстрації.

Незважаючи на те, що справа нібито зрушила з місця, ошукані землевласники (Цубера М.В., Щербина Н.В., Бойко К.І., Безклубого Р.П., Сас З.З., Гринжоли А.П., Судорженко М.С., Нодь Є.І., Онуфрійович А. Д.) і законний землекористувач чекають від чиновників відповідних державних органів відновлення їх порушених законних прав та інтересів, а також публічного вибачення за скоєні незаконні дії. А правоохоронні органи, зі свого боку, повинні провести ретельну перевірку законності дій чиновників і дати їм правову оцінку з метою запобігання земельних махінацій в майбутньому.

Тим часом на Кіровоградщині...

Події відбуваються навколо фермерського господарства «Нива-2010», яким нібито незаконно заволоділа фірма з Дніпра. Близько 200 людей, земля яких знаходиться в оренді господарства, стали на бік засновника підприємства Миколи Трибіненка. Громада взялась сама виганяти самопроголошених власників, які зачинились у конторі й не хотіли виходити до людей. Як повідомляє http://uc.kr.ua   14 червня, бізнесмен, який називає себе новим власником агропідприємства «Нива 2010» (Бережинка Кіровоградського району), заручився підтримкою групою молодиків спортивної статури з Дніпра і знову атакував ФГ "Нива-2010".

Підготувала Оксана Войчишина

 

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges