komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

"Некриве дзеркало": як живеться на півдні Знам'янки?(частина 2)

19.06.2017

Дороги, освітлення, комунікації... Що ще важливо для населення? Напевно, торговельні точки, аптеки та місця, де можна почекати на автобус - зупинки! Почекати безпечно і затишно, посидіти на лавці літнім людям в очікуванні чергового маршруту громадського транспорту. Сьогодні мова піде саме про них, адже неможливо не помітити, що їх у центральній частині Знам'янки поновили на сучасні, навіть зі знаками герба міста Знам'янка та дорожнім знаком автобуса. Втім, це у центрі, а що і як оновлюють у південній частині? 

Перша зупинка біля тунелю на південній частині міста - і перший, як-то кажуть, жах. Ось вам контраст.

Конструкція ледь тримається на основах, а лавки просто немає. І, мабуть, давно, бо і натяку вже немає, що вона там колись була.

Довідково скажемо, що дорогою далі по вул. Соборній жодної нової зупинки ми не помітили.

Біля магазину "Файно маркет" теж бачимо зупинку старого зразка і жіночку, яка, взявши до рук віник, господарює, змітаючи сміття. Знайомимось: Вікторія Холодович живе поряд, і їй вже набридло на своєму подвір'ї збирати сміття, яке щодня летить із  зупинки поряд. Комунальних служб, які б хоч іноді прибирали зупинку біля будинку, пані Вікторія не пригадує. Втім, жінка належить до категорії небайдужих знам'янчан.

А далі, як кажуть, "картина маслом". Не можна не погодитись, що колишня вулиця Героїв Сталінграду, а нині Героїв Чорнобиля стала кращою. Ліворуч алея впродовж всієї вулиці. Вона особлива, бо не має бордюрів, як на центральній вул. Віктора Голого.  Напевно,  проект такий, чи брак коштів. Там же і декілька нових зупинок. Одна зі стінами, одна - без них. Не претендуючи на кваліфікаційну оцінку, робимо кілька фотофактів.

Ці фото показують, що грунтівка, а не фарба, покривають залізні основи неякісно, вже проглядється корозія металу. Не знаємо, скільки вартувало місту таке виконання робіт, але воно зроблено неякісно!

Біля  ще однієї зупинки бачимо власноруч зроблений сміттєвий ящик, а площа самої зупинки дуже чиста. Дізнаємось, що системно тут прибирає Наталія Прокопчук, яка живе поряд по вул. Черняхівсього.

Інспекцію завершено, ніби і зрозуміло все: де зроблено алеї, там і нові зупинки. Дивує, чому вони не однакові, а присутні так званий "зимовий " зі стінами та "літній" варіант без стін? Грошей не вистачило? А ще не знаємо чому, але всі зупинки у південній частині міста дуже різняться і дизайном, і виконанням  робіт.

Варто далі продовжити цей матеріал і поцікавитись тепер економічною складовою новобудов: хто і де замовляв такі зупинки, хто їх виготовляв? Продовжимо наступного разу...

Оксана Войчишина

 

 

 

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges