komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

В Україні запустили гарячу лінію для допомоги курцям

22.06.2017

В Україні запустили професійний сервіс з надання допомоги тим, хто хоче кинути курити. Сервіс складається з «гарячої» телефонної лінії та веб-сайту. «Гаряча» телефонна лінія 0-800-50-55-60 безкоштовна для дзвінків зі стаціонарних та мобільних телефонів з території України. 

На веб-сайті www.stopsmoking.org.ua інформацію щодо відмови від куріння, яка може стати у нагоді як курцям, так і їхнім близьким. Також на сайті можна отримати консультацію, поставивши запитання через онлайн-чат або надіславши запит через електронну пошту. На сьогодні сервіс працює з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 15:00.

Подібні сервіси працюють у багатьох країнах по усьому світу та вже довели свою ефективність. Національна безкоштовна «гаряча» лінія – один із трьох всесвітньо визнаних підходів до надання послуг у відмові від куріння, який рекомендовано ВООЗ. За умови достатніх потужностей та належного фінансування «гаряча» лінія дозволяє охопити до 6% усіх курців щорічно, адже вона є доступною для усього населення країни.

«Створення сервісу з надання допомоги у припиненні куріння в Україні може стати першим кроком до запровадження комплексного підходу до відмови від куріння. Це важливо з точки зору надання професійної допомоги у припиненні куріння усім людям, які її потребують», – розповів доктор Донгбо Фу, експерт з питань відмови від куріння Ініціативи ВООЗ по звільненню від тютюнової залежності.

Сервіс було розроблено в межах ініціативи, яка впроваджується громадською організацією «Життя» в рамках спільного проекту Міністерства охорони здоров’я України та Бюро ВООЗ, за підтримки Швейцарської агенції розвитку та співробітництва «Неінфекційні захворювання (НІЗ): профілактика та зміцнення здоров’я в Україні».

Наслідки вживання тютюну і нікотину, що викликають залежність і абстиненцію (ломку), визначаються Міжнародною статистичною класифікацією хвороб та проблем, пов'язаних зі здоров'ям [МКХ-10] як хвороба з категорії «Синдром залежності внаслідок вживання тютюну». Діагностичний і статистичний довідник психічних розладів [D.S.M-IV] також класифікує розлади, пов'язані з нікотином, як розлади з підкатегорій залежності [305.10] і абстиненції [292.0], які можуть виникнути при використанні всіх форм тютюну.

http://www.moz.gov.ua

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges