komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Набув чинності закон про відповідальність за жорстоке поводження з тваринами

7.08.2017

В Україні набув чинності закон про адміністративну та кримінальну відповідальність за жорстоке поводження з тваринами. Згідно з документом, "жорстоке поводження з тваринами - знущання над тваринами, завдання побоїв або вчинення інших насильницьких дій, що завдали тварині фізичного болю, страждань і не спричинили тілесних ушкоджень, каліцтва чи загибелі, залишення тварин напризволяще, у тому числі порушення правил утримання тварин".

Скоєння таких дій тягне за собою "накладення штрафу від 200-от до 300-от неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварини, якщо перебування тварини у власника становить загрозу для її життя або здоров’я". Ті самі дії, вчинені стосовно двох і більше тварин, або групою осіб, або повторно караються штрафом від 300-от до 500-от неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адмінарештом на строк до 15 діб з конфіскацією тварини. Насильницькі дії стосовно тварин, спрямовані на задоволення статевої пристрасті, тягнуть за собою накладення штрафу від 200-от до 500-от неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварини. У документі зазначають, що закон стосується, як домашніх так і безпритульних тварин.

Зокрема, "жорстоке поводження з тваринами, що відносяться до хребетних, у тому числі безпритульними тваринами, що вчинене умисно та призвело до каліцтва чи загибелі тварини, а також нацьковування тварин одна на одну чи інших тварин, вчинене з хуліганських чи корисливих мотивів, публічні заклики до вчинення діянь, які мають ознаки жорстокого поводження з тваринами, а також поширення матеріалів із закликами до вчинення таких дій - караються арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до 3-х років."

Такі ж самі дії, у присутності малолітнього чи неповнолітнього, караються обмеженням волі або позбавленням волі від 3-х до 5-ти років. Також дії, вчинені з особливою жорстокістю або у присутності малолітнього чи неповнолітнього, або щодо двох і більше тварин, або повторно, або групою осіб, або вчинені активним способом, - караються позбавленням волі від 5-ти до 8-ми років".

Джерело: http://www.unn.com.ua

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges